29 augusti 2016

Matkasse!

Tips

Linguini med räkor  

Vegogratäng med parmesanröra


Ugnsbakad lax med osttäcke, kokt potatis och spenat.
 
I veckan har vi för första gången testat på 20-talets stora trend - matkassen. Vi använde oss av mathem.se och jag är mer än nöjd. Beställde hem en kasse med 5middagar för fyra personer, ordentligt med mat så vi har utöver middagen haft minst 2-3 matlådor. Jag som i vanliga fall inte tycker om att laga mat efter recept utan vill laga och ha i dem ingredienserna som behagar tycker detta varit grymt, speciellt för inspirationen. Jag tror det är ganska vanligt att man efter ett tag kommer på sig själv att laga de där fyra-fem paradrätterna om och om igen istället för att förnya sig. Varorna kom hem förra söndagen och sen dess har allt funnits hemma, skönt att inte behöva gå och ströhandla varannan dag. Varenda vara som kom med i påsen höll toppkvalité så detta kommer komma hem till vår dörr om två veckor igen. 
 

28 augusti 2016

Marinerad blokmkål

Recept

Ingredienser 

1 blomkålshuvud 
Olivolja 
peppar 
Salt 
(En pressad vitlöksklyfta)
Oregano 
Örtsalt 
Grillkrydda 
Smör 

Smält smör och blanda ihop alla ingredienser. Skär kors och tvärs i blomkålen och pensla sedan på, glöm inte få ned marinad i snitten. Packa in blomkålen i folie och grädda i ugnen på 170grader i ca 60minuter tills den faller isär. 
 

25 augusti 2016

Ögongodis

Allmänt

Jag tycker om denna bild. Jag tycker om att det står en skål med godis bredvid tv'n både för smaklökarna och för syns skull. Jag tror stenhårt på att om det finns sötsaker i ens närhet som barn, att man efter en väldigt kort period tappar lite av intresset. Visst att lördagsgodiset var veckans höjdpunkt som liten. Men det blir inte den där hetsen som många missbrukar under sina "ätardagar" både hos stora som små. Återigen. Ät med sunt förnuft och njut.