Powered by Jasper Roberts - Blog

Sylt är typ det godaste som finns!

Finns det något godare än pannkakor med hemmagjord hallon- eller drottningsylt? Börjar vattnas i munnen. Inte långt kvar till semester och självplock. Tyckte jag plockade otroligt mycket förra sommaren men det ska bli minst det dubbla detta år! Här nedan får ni två alternativ på hur ni kan göra er egen sylt.
 
 
Hallonsylt - på socker (1500g)
  • 1000 g hallon
  • ½ dl vatten
  • 7 dl strösocker
Rensa bären, tillsätt vattnet och koka upp på svag värme under lock i några minuter, tillsätt socker och fortsätt koka till det löst sig samman med bären. Ta bort eventuellt skum med en sked. Är skummet kvar är risken stor att sylten börjar mögla. Häll upp sylten i varma och urdiskade glasburkar. Försvara burkarna svalt.  

Hallonsylt - på chia
  • 250 g tinade hallon
  • 2 msk chiafrön
  • (1 krm vaniljpulver)
  • 2 msk agavesirap eller 1 msk flytande honung (för 1 sats)
Blanda ihop alla ingredienser i en skål, mosa eventuella bär med en gaffel. Häll upp sylten i en burk och låt stå i kylen ca en timme. Sylten håller upp till en vecka om den försvaras med i kylen.  

Lycka till!
Bär - Hallon - Hallonsylt - Sylt
Hanna Karlsson

Den där varianten med chiafrön vill jag testa.

Louise

Smart! Aldrig tänkt att det går att göra på båda sätten. Ska göra en till mig och en egen till barnen.