31 december 2016

Bästa från sommaren

Allmänt

Behövs inte någon förklaring. Låter bilderna tala för sig själva och önskar er ett gott nytt år!
 
Helt plötsligt är det jag som får frågor ifall jag kan tipsa om hur ni ska få era bloggar att växa vilket känns väldigt konstigt då jag är (relativt) ny inom detta. Väldigt roligt! Jag tror att det går såpass bra för halsojunkie.se för att jag uppdaterar regelbundet (försöker hålla mig till varje/varannan dag), jobba med färger och bilder som är tagna med kameran för att få så bra skärpa som möjligt. Här får ni några konkreta tips..

Jobba med färger och dagsljus. 

- Blogga om någonting du verkligen brinner för. Dina läsare märker fort om du skriver bara för att eller om det kommer från hjärtat. 
 
- Välj en bloggportal som hjälper till att sprida dina inlägg.

- I början kommer troligtvis inte dina vänner ta bloggen på allvar. Varför? Sverige har uppenbarligen inte vant sig vid bloggar än och det svider i ögonen på folk när det gå bra för andra. Sanningen är hård. Vad gör du? Fortsätt! Här är det viktigt att du står på dig och vet din grej. Det är så skönt att jag idag kan säga att jag tjänar riktiga(!) pengar på denna blogg som från början bara var en hobby.
 
- Har du skrivkramp? Antingen väljer du att ta en paus eller gör som jag. Tidsinställ två-tre inlägg. Du får en paus men dina läsare märker inget. 

- Tacka inte ja till alla samarbeten du får förfrågan från. Välj dina favoriter med omsorg. 

- Det är så mycket enklare att klicka sig in på en länkad sida du ser i ditt facebook-flöde. Länka därför din blogg och dina senaste inlägg på sociala medier. 

- Använd dig alltid av minst en bild i varje inlägg.

- Var personlig men samtidigt inte privat..

- välj en bra bloggportal. Jag kör på blogg.se!

- Hitta på en tävling.

- Ha ett återkommande ämne. Exempelvis som månaden i bilder eller veckans favorit osv.

- Fråga dina läsare vad de önskar mer utav. 

Nu ska jag kila! Ha det så bra!
Det finns några få saker som stör mig något extremt, som när folk i min omgivning ifrågasätter mig varför jag emellanåt väljer alkoholfritt framför alkohol. Tre gånger på fem veckor har jag fått frågor kring varför och så stirrar dom på min mage - NEJ jag är INTE MED BARN. Det händer allt mer sällan (att folk frågar alltså. Inte att jag är med barn..) men när det sker sitter jag bara och stirrar och jag hinner tänka så många tankar på några hundradels sekund. Första tanken är alltid hur orkar personen bry sig, om personen i fråga tycker det är jobbigt att jag kommer minnas allt, om denna person egentligen är avundsjuk för att han/hon innerst inne skulle vela välja nyktert framför fylla. Har kommit fram till att fler än jag tidigare trott tycker det är jobbigt att umgås med människor som inte känner sig tvungna att välja alkohol varje gång. Tänk att det finns så många i min omgivning som har svårt att umgås med personer som kan gå ut och ha roligt nätterna långa, komma hem efter stängning och vakna upp lite trött men utan huvudvärk dagen därpå. Men det som verkar sticka absolut mest i folks ögon är att, i detta fall jag, kommer minnas alla dessa tabbar i detalj.

Grupptryck och umgänge speglar oss mer än vad vi tror. Jag kan bara tacka mig själv och mina närmsta för att vi alltid låtit varandra välja själva så därför vill jag passa på att tipsa om några alkoholfria drinkar nu lagom till nyår. Antingen kanske ni har oturen att bli lika bakfulla som mig efter endast två drinkar så ni har gett upp, några av er kanske är nykterister, gravida, ska upp tidigt dagen därpå, äter mediciner eller helt enkelt bara inte har lust att dricka. Då kan ni göra dessa!


Drinken till vänster på bilden.
Ingredienser: 
Tranbärsjuice, citron, is och sockerlag. 


Ingredienser: 
Valfritt mousserande 
1 Granatäpple 
2 apelsiner 
2dl is
1/2 citron

Gröp ur granatäpplet och sila bort saften, pressa två apelsiner och släng fruktköttet. Blanda saften från granatäpplet och apelsinjuicen med saften från 1/2 citron, krossad is och mousserande. Klart!
 
Tipsa gärna om detta inlägg ifall ni har några personer i er omgivning som behöver alternativ på alkoholfria drinkar.