Det finns några få saker som stör mig något extremt, som när folk i min omgivning ifrågasätter mig varför jag emellanåt väljer alkoholfritt framför alkohol. Tre gånger på fem veckor har jag fått frågor kring varför och så stirrar dom på min mage - NEJ jag är INTE MED BARN. Det händer allt mer sällan (att folk frågar alltså. Inte att jag är med barn..) men när det sker sitter jag bara och stirrar och jag hinner tänka så många tankar på några hundradels sekund. Första tanken är alltid hur orkar personen bry sig, om personen i fråga tycker det är jobbigt att jag kommer minnas allt, om denna person egentligen är avundsjuk för att han/hon innerst inne skulle vela välja nyktert framför fylla. Har kommit fram till att fler än jag tidigare trott tycker det är jobbigt att umgås med människor som inte känner sig tvungna att välja alkohol varje gång. Tänk att det finns så många i min omgivning som har svårt att umgås med personer som kan gå ut och ha roligt nätterna långa, komma hem efter stängning och vakna upp lite trött men utan huvudvärk dagen därpå. Men det som verkar sticka absolut mest i folks ögon är att, i detta fall jag, kommer minnas alla dessa tabbar i detalj.

Grupptryck och umgänge speglar oss mer än vad vi tror. Jag kan bara tacka mig själv och mina närmsta för att vi alltid låtit varandra välja själva så därför vill jag passa på att tipsa om några alkoholfria drinkar nu lagom till nyår. Antingen kanske ni har oturen att bli lika bakfulla som mig efter endast två drinkar så ni har gett upp, några av er kanske är nykterister, gravida, ska upp tidigt dagen därpå, äter mediciner eller helt enkelt bara inte har lust att dricka. Då kan ni göra dessa!


Drinken till vänster på bilden.
Ingredienser: 
Tranbärsjuice, citron, is och sockerlag. 


Ingredienser: 
Valfritt mousserande 
1 Granatäpple 
2 apelsiner 
2dl is
1/2 citron

Gröp ur granatäpplet och sila bort saften, pressa två apelsiner och släng fruktköttet. Blanda saften från granatäpplet och apelsinjuicen med saften från 1/2 citron, krossad is och mousserande. Klart!
 
Tipsa gärna om detta inlägg ifall ni har några personer i er omgivning som behöver alternativ på alkoholfria drinkar. 
Anonym

Tack för ett jättebra inlägg, vet precis hur det är att gå på fest utan att dricka alkohol, nämligen superkul💃🏼. Jag får ofta frågan varför jag inte dricker men har på senare tid ställt samma fråga till dom fast då omvänt: varför dricker ni? Dom vet då inte vad dom ska svara🤓, kommer alltid vara så tror jag att det är väldigt provocerande med någon som inte dricker, men det är ju kul bara det😀, tack för fina drinkrecept och gott nytt år 🌟☄️🎉🎊🍸🌱

Svar: PUSS MIN UNDERBARA
Sandra Lindberg J

Ajli Müller

Det ser underbart läskande ut :D I min umgängeskrets är det tvärtom - jag blir ofta narrad och sågad för mitt val att dricka alkohol och tycker att det blir mer och mer så. Vilket är en bra mycket bättre trend, med tanke på att alkohol är så farligt!!

Svar: Vad härligt att höra. Eller egentligen inte - för DU ska kunna välja helt själv utan att behöva ha någon som kommenterar. Men du har helt rätt i att alkoholfritt påverkar än betydligt mer positivt än alkohol :) God fortsättning och gott nytt år!
Sandra Lindberg J

Sofie

SJUKT BRA OCH VIKTIGT INLÄGG!

Svar: Tack! :)
Sandra Lindberg J

Jessica

Vilket inlägg, önskar alla skulle läsa dina ord!

Svar: TACK, TACK, TACK!
Sandra Lindberg J

Anonym

Vilket helt underbart inlägg, TACK TACK TACK ,Du är helt fantastisk med din blogg och inlägg💖🌱

Amanda Jona [SPONTAN]

Himla bra skrivet och tusen tack för dina recept! Är själv 21 år och har aldrig varit full då jag helt enkelt inte tycker att alkohol är gott, men ändå måste jag stå och förklara mig varje gång jag är ute för att vissa inte kan förstå hur man kan välja bort alkoholen...

Svar: Det är helt sjukt att det ska behöva vara så. Stå på dig! Gott nytt år!
Sandra Lindberg J

Anna Mellberg

Åh, va gott det ser ut :) Det är så märkligt att behöva förklara och försvara sig så fort man väljer att avstå. Fast jag tycker att det är lite mer "accepterat" nu än vad det var för bara 2 år sedan. Ha en bra dag!

Svar: Exakt, håller helt med dig! Ha en bra dag! :)
Sandra Lindberg J

Evelina

Åh vad jag känner igen mig i detta! Ju äldre jag blir desto mer avstår jag från alkohol. Vissa gånger beror det på att det är svårt att ta sig hem, jag jobbar dagen efter eller helt enkelt inte har lust att bli onykter. Och vissa ska alltid ifrågasätta detta och tycka att man är "tråkig" bara för att man avstår. Fast jag har precis lika kul utan och beter mig inte annorlunda och sitter tyst i ett hörn bara för att jag är nykter. Jag är gärna uppe och dansar och engagerar mig i konversationer osv.. Ibland tror jag det handlar om avundsjuka som du nämner ovan. De är avundsjuka just för att de inte kan släppa loss utan alkohol i kroppen och ska på så sätt nedvärdera de som väljer att avstå.

Drinkarna som du tipsade om verkar grymma! Kommer lätt att testa dessa i sommar :D

Svar: Tack vad glad jag blir för din kommentar. Tack!
Sandra Lindberg J

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress