Köpenhamn

 

Nyhavn, Köpenhamn


Rödspätta med brynt smör, färskpotatis, ärtmos & tomatsallad
 

Smörrebröd
 
Nyhavn och smörebröd. Låter bilderna tala för sig själva.  
 
 
Friends - Köpenhamn - Nyhavn - Smörebröd - Vänner

I himmelriket för en frukostälskare

Skyr med bär, musli och rabarberkompott. 

Ett tips till alla frukostälskare där ute. Ingen frukostbuffé kommer kunna slå denna som jag och två tjejkompisar besökte förra veckan - Magisk är förnamnet.
Om ni ska till Köpenhamn måste ni stanna till på Café Norden på Østergade 61. Ni kan bokstavligt talat välja på allt. 

Breakfast - Buffé - CaféNorden - Champagne - Frukost - Köpenhamn - Tjejresa

Semester

Jag & bloggen går på semester och är tillbaka på allvar om två veckor men innan det tänkte jag bjuda på ett sista recept - semlor med jordgubbar. 

Ingredienser
75 g Smör
2 dl mjölk
25 g jäst
½ dl strösocker
1 krm salt
ev ½ tsk stött kardemummakärnor
1 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 uppvispat ägg till pensling
Florsocker 

Smält smöret, tillsätt mjölken & värm lite lätt. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken & rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardmumma, ägg & 6 dl av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl & arbeta in det i degen. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk & baka ut dina bullar. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg & grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite bröd ur bullarna & blanda det med mjölk & riven mandelmassa. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden tillsammans med lite florsocker, lägg en klick på varje bulle & toppa med jordgubbar.
 
Fika - Friends - Jordgubbar - Mateus - Pink - Rosa - Semlor - Sommar - Strawberries - Summer - Vänner