Powered by Jasper Roberts - Blog

Smaksättaren

Kycklingfilée och innerlårfilé utan ben är mina favoriter. Och jag tillagar som alltid i stekpanna först för att dom ska få färg och sen direkt ner i en ugnsfast form och in i ugnen på 180grader i 20minuter (beroende på storlek).

 
Ingredienser
Olja
Örtsalt
Peppar
Soya 
Honung
Apelsin/citron 
Färsk vitlök 
Basilika
 
 
Jag sköljer alltid av min kyckling i ljummet vatten och har alltid gjort. Märkt att det inte är så många som gör det? Jag tycker det känns fräschare. Gör några snitt för att smaken verkligen ska sätta sig, lägger ner kycklingen i påse eller skål, häller över marinaden och blandar runt. Har jag kort om tid får en timme räcka men allra helst låter jag den ligga där längre än så. Fyra - sex timmar.
Kyckling - Marinad - Rotfrukter - basilika