En favorit i repris

 
Något som hör sommaren till - Denna suveräna melonsallad med passionsfrukt som går att variera tills fantasin tar slut.
Blir inte fel! Varför inte lägga till fetaost, rödlök eller cocktailtomater?

Citronglass i skal

Citronglass: 
4 stora citroner 
2 ägulor 
1 dl florsocker 
2 msk citronsaft
2 dl vispgrädde

Gör såhär: Skär av toppen på citronerna. Gröp ur dem med en liten vass kniv och en liten sked. Vispa ihop äggulor, florsocker och citronsaft i en skål. Vispa grädden hårt och blanda ner äggsmeten. Skär citronerna så att de blir plana i änden och fyll dem med glassmeten. Ställ dem i en form. Häll glassen som blir över i en liten skål. Frys alltsammans i minst 4 tim. Ta fram glassen och låt mjukna i rumstemperatur drygt 1 tim. Skeda glassen som blev över och lägg som en topp på citronerna.


Citronsorbet:
4 Citroner
1/2 dl pressad Citron
1 1/2 dl Strösocker
1/2 dl Vatten

Gör så här: Skär av toppen på varje citron. Gröp ur innehållet och passera det genom en sil.Tillsätt den övriga citronsaften. Sila saften och ställ åt sidan. Koka upp strösocker och vatten så att sockret löser sig. Låt sockerlagen småkoka i ca 3 minuter, låt den sedan kallna en aning. Blanda ner citronsaften i sockerlagen och rör om. Häll up i en form och ställ in i frysen. Rör om var 30:e minut i ca 3 h. Skeda sedan ned sorbeten i citronskalen och ställ in dem i frysen igen så dem är riktigt kalla tills dem ska serveras.