Powered by Jasper Roberts - Blog

Glassbomb

Grundreceptet till hela glassenbomben:

(8 personer)
6 dl vispgrädde
4 st ägg
1 dl strösocker
eller  0.5 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
eller 1 tsk vaniljsocker

Om du ska göra olika färger/smaksättningar är de bra att du delar upp smeten i olika skålar.

1. Vispa grädden med elvisp, medelhårt - som om du skulle ätit den till en dessert.

2. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt socker och vaniljpulver (eller vaniljsocker men det blir mycket godare med vaniljpulver.) Vispa till en ljusgul fluffig smet, ca 15 sekunder med elvisp på högsta hastighet. (Du behöver inte göra rent visparna från grädden.)

3. Tillsätt den vispade grädden och vispa på lägsta hastighet till en jämn smet. Smaka på smeten och tillsätt ev. mer vanilj och/eller socker om du tycker det behövs. Vispa så det blandas.

4. Med glassmaskin: Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar, ca 20 minuter. Frys in glassen om du inte vill äta den direkt.

5. Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en burk med lock & ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna för att minska iskristallerna.

Upptining: När glassen stått i frysen länge & är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare.
 
Silja

Wow 😍😍