Från den absolut första början var min tanke att bloggen skulle handla framförallt om mat, träning samt de jag känner för. Såklart. Allt från pyssel till restaurangbesök osv. Ganska snabbt insåg jag dock att det är sjukt svårt att exempelvis fotografera sig själv på gymmet. Att ta selfies i spegeln var och är varken tanken eller min grej. Mitt mål var att jag ville bjuda er på roliga övningar som inspirar. Detta projekt ligger fortfarande och puttrar och kommer dra igång längre fram när jag samlat på mig redigt med bilder. 

.. Mat och kost i allmänhet är något jag tycker är så roligt. Varför? Mat och träning har ett viktigt samspel. För att orka träna och må bra behövs bra mat. Jag är uppvuxen med människor runt omkring mig som lagar och har lagat mat från grunden sen jag varit liten, tack vare dom har jag en bra och positiv bild när det kommer till kost. Under mina studier på Bosön lärde jag mig ännu mer om näringslära och blev utbildad kostrådgivare. Sen är de så galet roligt att skapa. Och anledningen till att jag aldrig lyfter mängd och kalorier är för att det inte är tillräckligt intressant / viktigt för mig. Jag fokuserar istället på att äta varierat, laga mat från grunden och att jobba med bra råvaror. 
 
Tips för att komma igång och laga mat?
- Försök hitta din grej. Tycker du om att laga mat som går extremt snabbt att göra? Fisk? Mat med frukt? Kött? Vegetariskt? Pasta?
- Hitta en kokbok eller blogg som du kan inspireras av. 
- Använd dig av matkasse. Du kan välja antal dagar och för antal personer. Du får hem varorna + tydliga recept. 
- Krångla inte till det. Ska du ändå laga så gör mycket så du har matlådor. 
- Tillåt dig att handla roliga råvaror. 
- Få matlagningen att bli en mysig stund. Varför inte passa på att lyssna igenom ej hunna poddar?
 
 
Här om kvällen slängde vi ihop en enkel pasta med soltorkade tomater, grädde, bacon, ärtor, gul lök och vitlök.  
Mamma till tre

Pasta med ärtor låter annorlunda. Ska testa imorgon men med carbonara.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress