Powered by Jasper Roberts - Blog

Släng inte mat - ugnsbaka

Jag vet inte om ni känner igen er i detta men jag kan tycka att det är lätt att köra på i samma spår gällande jobb, vardag, fritidssysslor, tankegångssätt och även val av mat. Hos oss blir det en del potatis och rotfrukter men även ris, pasta, bulgur. Jag tycker om att bryta av eller "fylla ut" dessa kolhydratskällor med roligare tillbehör. Idag hittade jag ett halvt vitkålshuvud i kylskåpet som var inne på sista refrängen men istället för att slänga så ringlade jag över lite olivolja, massor utav olika kryddor och körde sedan in detta i ugnen på 180 grader i 50minuter. Ni måste testa, den blir så mjuk och god!
 
 
Gick bananas i kryddlådan och öste på med lite av varje. 
 
 
Recept: 
Ringla över olivolja + krydda. 
In i ugnen på 180 grader i 50minuter. 
 
 
 Perfekt att ha som tillbehör till maten eller grunden i en sallad.
#HappiChallenge - HappiChallenge - Middagstips - Veganskt - Vegetariskt - Vitkål