Hello folket! Idag känner jag mig som en riktig wifie, går nästan lite över gränsen. Jag ville rensa för att få mer plats i frysen efter att senaste matkasseleveransen levererades. Älskar att rensa. Och tillbaka till wifie - eller nej. Ren och skär kärlek. Kärlekswifie. Minns att Oscar kommenterade senaste tacogratängen så när quornfärsen (han känner ingen skillnad på köttfärs och quornfärs. Gubben, vet du att du ätit quorn?) och tacobröden låg högst upp fick det bli en gratäng med extra sås och ost. Själv har jag inte fått tillbaka hungern helt efter magsjukan så gytt för honom att veckans matlådor är klara.

Juste! Ni var några som önskade fler tips på ställen i Stockholm. Tips på bruncher, ställen när sockersuget kommer smygande (här hittar ni mina favoritmellanmål) och mina bästa ställen i ett lugnt Stockholm. Känns inte som Stockholm är så lugnt men ska försöka knåpa ihop något riktigt bra. Lovar att återkomma längre fram när jag samlat på mig egna bilder osv. Blir roligare då!

Recept på dagens tacogratäng - det bästa med detta recept? Laga mycket om ni ändå ska görat'. Denna rätt blir så mycket godare ju längre den får stå. Matlådorna blir bannemig en smaksensation. White guide, just call me!
 
 
1 förpackning quornfärs
1 stor gul lök 
2 vitlöksklyftor 
Paprikapulver
Salt och peppar 
tacobröd 
Krossade tomater 
Ost 
Vitvinsvinäger 
Vatten 
Matlagningsyoghurt 
Honung 
Citron 
Oregano 

Jag har inga mått. Gick på känsla. 
 
 
1. Fräs gul lök, vitlök och quornfärs. Krydda med oregano, salt, peppar och paprikapulver.
2. Låt detta fräsa på och få lite färg. 
3. Släng ner krossade tomater, ca 1dl vatten och en skvätt vitvinsvinäger. Blanda runt och låt puttra vidare. 
4. Ta fram tacobröden - Häll på fyllning och rulla ihop. Lägg ner rullarna i en ugnsfast form med skarven neråt. Är det fyllning över så släng på det över rullarna.  
5. När du rullat ihop och gjort alla bröd - Påbörja såsen: Blanda yoghurt, citron, honung, salt och peppar. 
6. Fördela ut såsen över gratängen, toppa med ost och ställ in i ugnen. Grädda på 180-200grader i 20minuter.
 
 
Amanda Jona [SPONTAN]

Okej, detta recept måste jag sno! Lät ju hur gott som helst!

carro

va gott :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress