Sista dagen på året och jag tänkte inte göra det så mycket svårare - vi kör på en "veckans"

VECKANS SÄMSTA: 
ehm.. Vet inte. Eller jo! Att jag börjar känna av smärta i kroppen nu på riktigt. Men detta kanske ska finnas på "bästa" egentligen då många verkar känna av detta betydligt tidigare än nu i månad 6. VET att jag har träningen att tacka för det!

VECKANS BÄSTA: Känslan när jag hörde att nyckeln sattes i låset och Oscar kom hem efter några dagar i Skåne. Kunde återigen somna på 2sekunder. Är som ett barn, avskyr att sova hemma i lägenheten ensam.

VECKANS FRUKOST: Måste bli mina lyckade bananpannkakor. Recept hittar ni här!

 

 
VECKANS FAVORITPLAGG: Den här är så tråkig för jag använder samma sorts plagg hela tiden om jag inte bryter av som jag ska göra idag - med strumpbyxor och en klänning dagen till ära. Men det får nog vara mina nya gravidstrumpbyxor och amnings-bh'ar!

VECKANS ROLIGASTE: Så muppig som sett fram emot min födelsedag i typ 2veckor.

VECKANS LÄNGTAN: Nya åre och allt det har att erbjuda. Men om jag behöver vara mer specifik får det gärna bli dags för kommande ultraljud om ca 1vecka!

VECKANS DRÖMMIDDAG: Nu var det ett tag sedan Orre lagade middag så att komma hem till ett dukat bord. Länka eller printscreena detta och skicka till honom.. 

VECKANS DRÖMHÄNDELSE 2018: Att förlossningen går bra och smärtfritt (önsketänkande) och att han kommer ut frisk, pigg och matglad!

JUST NU: Ska jag hoppa in i duschen och börja göra mig redo inför kvällen.

IKVÄLL: .. ska spenderas i Sjöstaden tillsammans med vänner och deras knoddar.

Hallå! Här kommer ett supersnabbt tips som jag ville hinna visa er såhär på eftermiddagen innan jag ska iväg på middag. Vet du fortfarande inte vad ni ska ha för efterrätt imorgon till tre rätters? Gör din egna maräng. Jag funderar på att göra egna små maränger att ta med dit vi ska imorgon då jag är ansvarig för desserten. Dessa ska dock vara till min födelsedag så dom får hoppa ner i en låda och vänta några dagar.

Recept:
3 äggvitor
2dl strösocker 
1tsk citronsaft alt 1krm ättika. Jag använde mig av ättika då citronen var slut här hemma.
Karamellfärg (valfritt)

1. Vispa äggvitan till en vit tjockt fluff. Var supernoga med att inget från gulan kommer med i bunken. Bunken MÅSTE vara helt ren och får inte finnas några spår av ex smuts eller liknande. Då kommer inte marängen bilda "fluffet" vi vill åt. 
2. När du fått upp äggvitorna till ett fluff har du i ättikan. Vispa ytterligare på full effekt i 1min.
3. Ner med sockret. Ta lite åt gången. 
(4. I med karamellfärg om du hade tänkt färga. Jag rör ner min med en slickepott för att få mer struktur/ skiftningar)
5. Ner med marängen i en sprits och spritsa ut små fina maränger på en plåt. In i ugnen på 125grader i ca 50minuter. 
 
Inte svårare än så. Lyxig och fin marängsviss med hemmagjord chokladsås? Hur gott låter inte det?
 
Jag älskar när ni ger respons - och dessa godingar var det många som nappade på så därför ska jag nu sätta mig ner i lugn och ro, en gång för alla, och förklara hur jag gick tillväga när jag gjorde dessa pizzaknyten. 

Det är otroligt enkelt, väldigt simpelt, men det är lite pyssel. Jag och Mormor var ute och så gled vi in på mat för ovanlighetens skull och hon väckte då pizza-bullarna till liv igen. Om jag trodde min "sug" efter specifika saker innan graviditeten var extrem har den blivit det tredubbla efter. 

Man kan välja att göra pizzadegen från scratch men jag körde en halvslö variant och köpte ett färdigt pizzakit.
 
 
Ingredienser:

1 Pizzakit
1 rått ägg till pensling 
valfri skinka
Ost och tomatsås
Salt och peppar 
Topping - Jag valde frön.
 
 
Börja med att kavla ut degen. Som ni ser behöver det inte vara så perfekt. Jag kavlade ut hela degen och skar sedan tydliga bitar. Kavlade varje bit lite extra och sen kommer steg för steg.

1. Pensla med lite ägg på kanterna. Detta för att degen ska fästa när du viker ihop ditt paket. 
2. jag börjar med att lägga på en klick tomatsås följt av ost, skinka och lite peppar. 
3. Vik ihop ditt paket så kanterna möter varandra i mitten. 
4. För att undvika att paketen öppnas upp är ett tips att lägga dom upp och ner på plåten innan dom ska in på gräddning. 
5. Pensla med det vispade ägget. På med valfria frön + salt. 
6. In i ugnen på 200grader i ca 10-15min beroende på ugn. 
 
 
.. och ut kom dom såhär. Bakom kulisserna kan allting hända. Det rinner ut lite tomatsås här och där men vad gör det? Det jag gillar extra mycket med dessa pizza-paket är att dom behåller saftigheten betydligt längre än en vanlig "utkavlad" enkel pizza. Dessa går dessutom perfekt att frysa in och ta fram vid behov.
 
 
Ciao bello!