Powered by Jasper Roberts - Blog

Beslutsångest gällande efterrätt till nyår?

Hallå! Här kommer ett supersnabbt tips som jag ville hinna visa er såhär på eftermiddagen innan jag ska iväg på middag. Vet du fortfarande inte vad ni ska ha för efterrätt imorgon till tre rätters? Gör din egna maräng. Jag funderar på att göra egna små maränger att ta med dit vi ska imorgon då jag är ansvarig för desserten. Dessa ska dock vara till min födelsedag så dom får hoppa ner i en låda och vänta några dagar.

Recept:
3 äggvitor
2dl strösocker 
1tsk citronsaft alt 1krm ättika. Jag använde mig av ättika då citronen var slut här hemma.
Karamellfärg (valfritt)

1. Vispa äggvitan till en vit tjockt fluff. Var supernoga med att inget från gulan kommer med i bunken. Bunken MÅSTE vara helt ren och får inte finnas några spår av ex smuts eller liknande. Då kommer inte marängen bilda "fluffet" vi vill åt. 
2. När du fått upp äggvitorna till ett fluff har du i ättikan. Vispa ytterligare på full effekt i 1min.
3. Ner med sockret. Ta lite åt gången. 
(4. I med karamellfärg om du hade tänkt färga. Jag rör ner min med en slickepott för att få mer struktur/ skiftningar)
5. Ner med marängen i en sprits och spritsa ut små fina maränger på en plåt. In i ugnen på 125grader i ca 50minuter. 
 
Inte svårare än så. Lyxig och fin marängsviss med hemmagjord chokladsås? Hur gott låter inte det?