Kan vi snacka kötthalt. Som jag sagt tidigare försöker vi att inte äta lika mycket kött/fågel som vi gjort tidgare år. Detta pga allt man läser och hör om. Samt att det är bättre att satsa på det gröna. När jag däremot lagar kött, fågel eller fisk så vill jag vet att det är bra innehåll. Ett tips är att kolla land och innehållsförteckning. Väljer ofta ekologiskt och närodlat.. 

.. Igår fick jag äntligen göra något som jag velat laga länge men som inte blivit av. Högrevsburgare!
 

Var inte rädd när du saltar och pepprar köttfärs. Jag brukar även slänga i en skvätt ströbröd samt ett rått ägg som jag vänder ihop. Försök ha som utmaning att röra runt köttfärsen så lite som möjligt så att den inte säckar ihop. För att få burgarna saftiga ska dom vara luftiga.
 
 
Till detta gjorde jag ugnsrostade sötpotatispommes. Dom blev väldigt bra! Testade att denna gång göra mindre volym så det fanns gott om plats mellan "stavarna". Innan jag la ut dom på plåten lät jag dom flyta omkring i iskallt vatten för att få en knaprigare yta. Iskallt vatten som jag silade bort, på med lite olivolja och lite, lite ströbröd för yta + kryddor, såklart! Pommes ska smaka!
Sofie

Jag får aldrig till sötpotatispommes. Dina ser jättegoda ut!

Svar: Tack! Testa höja gravantalet så dom får lite mer färg/ struktur :)
Sandra Lindberg J

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress