Jag får ofta frågan om hur orkar du laga all mat? eller äter du såna där instavänliga frukostar varje dag?

.. Svaret är nog ja. Jag har i 9 fall av 10 alltid ork att laga mat och det är ett intresse jag har att lägga upp fin och använda färgglatt/ stilrent porslin. Jag har däremot två två krav - 1. Jag vill alltid ha bra/ fina / färgstarka råvaror hemma. Nummer 2. Jag lagar mat när/om jag har g r y m m a redskap. Det lyfter allt. Här är en lista på mina favoritredskap jag inte vill vara utan!

.. Om man ser tillbaka på när jag jobbade i butik började jag oftast mellan 07-08. Beroende på årstid börjar jag i dagsläget mellan 08-10. Sen vet ni ju vid det här laget att jag stiger upp väldigt tidigt på mornarna. Och eftersom jag inte har en fast kontorsplats har jag förmånen att kunna arbeta hemifrån emellanåt, då kan jag samtidigt passa på att äta en god frukost framför datorn. Däremot tar inte mina frukostar speciellt lång tid att göra. Jag tror allt handlar om vana. När jag gör mina smoothies händer det att jag förbereda dom kvällen innan. Gör en kanna och ställ i kylen alt på balkongen/ trädgården om du har möjlighet. Speciellt nu när det är kallt ute - ett tips är att ta tillvara på kylan och ha saker på balkongen.
 
 
Imorse blev det en julig gröt till frukost. Polentagröt med smak av saffran och gurkmeja. Toppade med skivad banan, keso, blåbärssylt och mjölk. 
 
 
Koka upp mjölk, ner med valfri gröt. Jag brukat ha mannagryn men den var slut och självklart har jag missat att handla hem ny. Hur som helst. Att koka upp gröten tar max 7minuter. Koka på mellanhög värme annars kommer mjölken snabbt koka bort och allt fastnar i botten. Toppa med valfritt tillbehör och där har du den - färdig!
 
 
Ha en trevlig dag!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress