Det här blev banne mig en ny succé hemma hos oss. Fick tips på recept från vår senaste matkasse. Gjorde självklart om det litegrann.. Fick alltså inget sällskap i köket - Oscar tvärvänder såfort jag ska börja trolla med ingredienserna. Om jag klagar? Nä, idag var det härligt att laga middag ifred. Vissa dagar är det trevligt med sällskap men idag gick det ingen nöd på mig. Dom veckorna vi har matkasse brukar jag laga ex någon av rätterna innan jag går till jobbet och sen lagar vi kvällens middag tillsammans. Då får båda ansvara för varsin del, det är roligt att fixa i ordning tillsammans och middagen blir färdig betydligt snabbare än om man hade stått där ensam..

.. Kycklingspett, ris, sallad och jordnötssås. Jajamensan! Smarrigt som f*n. Syrran och Orre knep två portioner var, då vet man att man gjort rätt! Jag sitter här utan mat. Skoja! Jag har till och med gömt undan en matlåda längst ner i kylen. Där tror O att det bara finns grönsaker. Så fel han har!
 
 
Ingredienser:
Ris, gurkmeja, kyckling, soja, olja, vitlök, salt, peppar, jordnötssmör, kokosgrädde och valfria grönsaker.
 

Kyckling: Min hemlighet med en lyckad kyckling är helt klart marinaden, stekyta och att alltid avsluta med att låta den genomköras i ugnen. Jag började med att hacka två vitlöksklyftor som jag blandade med olja, soja och peppar. Ner med kycklingfileérna och låt dom stå några timmar.

.. När dom marinerats färdigt skär jag kycklingen i mindre bitar och trär på spetten. Blötlägg spetten 10min innan du trär på kycklingen. När spetten är preppade lägger jag ner dom i en stekpanna tillsammans med en klick smör. Vänd så dom får gyllenbrun yta på alla sidor. Slänger sedan över dom i en ugnsfast form och in i ugnen på ca 150 grader i 15minuter (beroende på ugn).

Ris: Koka upp saltat vatten. Tillsätt lite gurkmeja och ner med riset. Låt puttra tills riset blivit mjukt.
 
Jordnötssås: Lägg ner jordnötssmör i en kastrull. Sätt igång spisplattan på medelhög värme. I med kokosgrädde och en skvätt soja. Rör runt tills allt blivit en ända sås.
 
 
FÄRDIGT!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress