Powered by Jasper Roberts - Blog

Pasta a la Lady- & Lufsen

Idag ska jag äntligen ta mig tid att ge er receptet på denna suveräna rätt - och trott eller ej men idag har jag även specifika mått! Det händer inte ofta..

Ingredienser:
 
• 1 st Gul lök
• 2 st klyftor Vitlök Vanlig
• 1 msk Olivolja
• 1 msk Tomatpuré
• 500g kycklingfärs
• Krossade tomater
• 0,5 dl Vispgrädde
• 1 tsk Salt Fint
• Ströbröd
• Balsamico
• 1 krm Svartpeppar Malen
• 1 msk Olivolja
• 1 st Citron
 
 
1. Börja med att blanda kycklingfärsen tillsammans med pressad vitlök och kryddor. 
2. Hacka den gula löken och stek tillsammans med tomatpurén. Blanda ner i kycklingfärsen och rör om. Tillsätt lite ströbröd tillsammans med vispgrädde för en bättre konsistens. 
3. Hetta upp och salta pastavattnet. I med pastan när vattnet börjat koka och låt koka enligt anvisningarna på paketet.
4. hetta upp en stekpanna och stek på kycklingbullarna.
5. När bullarna är genomkörda kan du hälla på krossade tomater men jag föredrar att ta fram ex en wookpanna.  Häll i krossade tomater, en vitlöksklyfta, salt, peppar och Balsamico. Låt koka upp nåon minut och lägg sedan över kycklingbullarna i tomatsåsen. 
6. När pastan kokat färdigt silar du av överflödigt vatten och blandar ned i pasaståsen.
 
 
Jag lyxade till det lite ytterligare med riven parmesan.
 
 
Bon appetit