Jag älskar när ni ger respons - och dessa godingar var det många som nappade på så därför ska jag nu sätta mig ner i lugn och ro, en gång för alla, och förklara hur jag gick tillväga när jag gjorde dessa pizzaknyten. 

Det är otroligt enkelt, väldigt simpelt, men det är lite pyssel. Jag och Mormor var ute och så gled vi in på mat för ovanlighetens skull och hon väckte då pizza-bullarna till liv igen. Om jag trodde min "sug" efter specifika saker innan graviditeten var extrem har den blivit det tredubbla efter. 

Man kan välja att göra pizzadegen från scratch men jag körde en halvslö variant och köpte ett färdigt pizzakit.
 
 
Ingredienser:

1 Pizzakit
1 rått ägg till pensling 
valfri skinka
Ost och tomatsås
Salt och peppar 
Topping - Jag valde frön.
 
 
Börja med att kavla ut degen. Som ni ser behöver det inte vara så perfekt. Jag kavlade ut hela degen och skar sedan tydliga bitar. Kavlade varje bit lite extra och sen kommer steg för steg.

1. Pensla med lite ägg på kanterna. Detta för att degen ska fästa när du viker ihop ditt paket. 
2. jag börjar med att lägga på en klick tomatsås följt av ost, skinka och lite peppar. 
3. Vik ihop ditt paket så kanterna möter varandra i mitten. 
4. För att undvika att paketen öppnas upp är ett tips att lägga dom upp och ner på plåten innan dom ska in på gräddning. 
5. Pensla med det vispade ägget. På med valfria frön + salt. 
6. In i ugnen på 200grader i ca 10-15min beroende på ugn. 
 
 
.. och ut kom dom såhär. Bakom kulisserna kan allting hända. Det rinner ut lite tomatsås här och där men vad gör det? Det jag gillar extra mycket med dessa pizza-paket är att dom behåller saftigheten betydligt längre än en vanlig "utkavlad" enkel pizza. Dessa går dessutom perfekt att frysa in och ta fram vid behov.
 
 
Ciao bello!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress