Idag var det äntligen dags att laga den efterlängtade saffranspastan. Pasta, saffran och kyckling. Mums!
 
 
Ingredienser: Hackad vitlök, hackad gul lök, saffran, tomatpuré, pasta, cream fraich, gurkmeja, salt, peppar, kyckling, sallad och tomat. 
 
Recept: jag började med att marinera kycklingen imorse. Den fick sedan stå och gotta till sig när jag var på jobbet. När jag kom hem ställde jag fram den för att få den lite mer "rumstempurerad". Tycker ytan på både fågel och kött blir så mycket lenare när man lägger ner dom rumstempurerade i stekpannan. 
.. Hur som helst. Jag hackade vitlök och gul lök, fräste på i pannan tillsammans med tomatpure. Hällde av det på ett fat. Stekte på kycklingen och skickade sedan in den i ugnen på 160grader i 15minuter. Kokade upp pastavattnet, i med lite gurkmeja för färgens skull och sedan ner med pastan. Låt koka enligt anvisningarna på paketet. Under tiden häller jag tillbaka lökblandningen och tomatpurén i stekpannan tillsammans med cream fraich, salt, peppar och saffran. Rör runt och släng ner den färdigkokta pastan. Blanda runt ordentligt, salta och peppra allt eftersom. Ta fram kycklingen och gör sedan i ordning salladen. Färdigt!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress