Vad sägs om ett inlägg där jag tipsar om Dom fem viktigaste redskapen i mitt kök? Fem saker som verkligen u n d e r l ä t t a r min matlagning. Några kommer säkert hålla med om samtliga punkter, andra kommer rata dom. Förhoppningsvis är ni några som kommer på att det är just något av dessa redskap ni saknat fram tills nu och kan passa på att önska er i julklapp! Har länkat till några av dom produkter jag kunde hitta.. Det mesta är från nätet och då handlar jag en hel del hos Kitcha, tycker deras kundtjänst svarar snabbt vid frågor och det har aldrig varit några problem med leverans eller skick. Handlar jag på stan kan jag smita in lite här och där. Då är det skyltfönstret som avgör om mina smaklökar blir tillfredsställda eller ej!
 
 
Ni kan nog gissa på vad som hamnar i topp. Tillsammans med en grym stekpanna kommer såklart min Mixer - mina frukostrutiner skulle totalt kollapsa utan min underbara blender. Jag har faktiskt två. En från Elektrolux och en från SMEG. Den från smeg är såpass ny att jag inte hunnit använda den medan Elektroluk'aren hängt med ett bra tag - är super nöjd!
 
 
Vassa knivar är banne mig a- och o, lätt topp 3-viktigaste sakerna i ett kök om jag ska ställa mig och laga mat. Är knivarna dåliga kan jag avbryta matlagningen rakt av. Det ska vara roligt att skapa och då behövs verkligen bra redskap. Jag ser alltid till att jag direkt efter användning diskar av dom med diskmedel, varmt vatten, torkar av och lägger tillbaka i lådan. Okej brukar du vara sådär duktig på riktigt tänker ni nu? Just med mina kvinar är jag galen! Dom här ska bannemig hänga med ett bra tag framöver!

.. om jag blir irriterad när jag ser att O lagt ner knivarna i diskmaskinen eller direkt i diskhon fast jag gång på gång sagt att dom blir dåliga?
 
 
.. något annat som är väldigt bra att ha till både det ena och andra är rostfria skålar i olika storlekar! Jag gillar rostfria skålar för att det inte blir speciellt mycket märken i texturen, håller sig fräscha länge, dom grejar det mesta (inte kommit på någonting än som inte fungerat) och det är perfekt att kunna slänga direkt in i diskmaskinen efter användning.
 
 
Uppläggningsfast - Det finns redskap som är betydligt viktigare att ha i ett kök än uppläggningsfast men det underlättar något otroligt! .. Och dessutom kan dom pigga upp vilken tråkig tisdagsmiddag som helst. Jag använder mina både till just uppläggning men även som fruktfat. Ska ni köpa något så köp ett fint så kan ni ha det som en del utav inredningen.
 
 
Den här hörrni! Min älskade matberedare som jag typ gift mig med sedan dag ett. Om jag inte minns fel blev vi sambos efter att Mormor och Morfar valde att ge mig denna i födelsedagspresent. Det är en mini-variant vilket betyder att den inte tar upp ett helt skåp men ändå kan man få plats med väldigt mycket saker samtidigt. Knivbladen är helt fruktansvärt vassa och jag kan inte förklara hur mycket denna har underlättat. Den här kan jag f*n göra allt med. Den används absolut mest till nötsmör, där behövs verkligen en maskin som har krut. Funkar lika bra till att riva grönsaker och potatis eller varför inte göra en bas till en smulpaj/ deg.

Hoppas ni fick lite nya tipsa och ideér!
KRAMAR!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress