Finns den där hälsosamma nutellan?

Hej vänner! Hur mår ni? Jag är så redo för att åka utomlands. På tisdag bär det av till varmare breddgrader och 8 dagars uppladdning och återhämtning - men innan dess är det en hel del recept som ska postas och en tävling som ska publiceras där ni har chans att vinna en hemleverans av massa smarriga saker. Återkommer till detta i ett senare inlägg. 

Minns inte om jag har postat inlägget om mitt nya beroende? Cashewsmör! Hur som helst så är jag är helt nerkärad i detta smör. verkligen beroendeframkallande. Idag efter jobbet ville jag testa någonting nytt men som fortfarande skulle påminna lite om detta smör, därför blev det en hemmagjord nutella. Perfekt tidpunkt då det bara är någon vecka kvar tills nutelladagen. Finns det en dag för allt? Hur som helst så känns detta recept väldigt sunt om man jämför med mycket annat jag lagt ut här på bloggen senaste veckorna - men ni vet vad jag säger - balans är nyckeln till allt och denna blogg har I N G E T syfte att få folk att ta bort allt som normen kallar för "dåligt" - utan snarare vända ett eventuellt "mindre bra" beteende till det bättre genom att exempelvis tipsa och ge inspiration.
 


Börja med att rosta 300g hasselnötter på 200grader i 15 minuter. 



Ner i en mixer eller matberedare. 



När det ser ut såhär - f o r t s ä t t mixa. Ha tålamod.



I med kakao, salt, kokosolja, florsocker och honung. Önskar du en mer "rinnig" konsistens? Tillsätt lite mer olja eller en skvätt vatten. 



Klart!

Chokladtips - Halsojunkie - Hälsojunkie - Nutella - Nutelladagen - Nötter - Tips på nutella - Tips på nötgodis - Varm choklad - choklad - nutellatips

Återblick från Januari



Har hunnit fylla år, haft tjejbrunch, ätit på Marco's, lekt florist med så galet mycket fina blommor, promenerat med Unni och lagat middag till familjen. 



Gjort mängder utav fruktsallad, fikat på Haymarket, hängt i Sjöstaden och klämt på nya Ultra Boost.



Haft myskväll och blivit bortskämd med hemmagjord pizza, varit hundvakt, häng för mkt på Reload och ätit tummbrödsrulle. 



Varit på landet, gjort vegetarisk hamburgare, köpt nya gardiner (tog bara 14månader), hängt på adidas runners och följde med mormor och morfar till Liljevalsch. 
Bildbom - Januari - Tips - Återblick

Vitt ris har inte dödat någon

Hello! Idag har vi haft vänner över på frukost/brunch och efter det har jag prioriterat att göra så lite som möjligt. Ni vet känslan när man bara behöver sova och kroppen känns tung? Typ så. Hur som helst, idag blir det ett recept på köttfärsgryta med ris. Vitt ris. När sambon får välja kan man säga att varken vild- och fullkornsris är ett alternativ. Dessutom blir vitt ris så mycket krämigare i konsistensen!

 
 Recept: 
Fräs 1 rödlök, 2 vitlöksklyfotor och 500g nötfärs i lite olja. Stek tills allt fått färg. Krydda ordentligt med tomatpuré, balsamvinäger, basilika, peppar och örtsalt. Tillsätt 2 dl vatten och 1 1/2 dl cream fraiche. Låt koka på låg värme i 5minuter. 

 
När sambon väljer ris åker vilt-och råris bort. 
 

 Koka upp vatten och släng ner lite broccolibuketter. 
Halsojunkie - Hälsojunkie - Köttgryta - Middagstips - Tips på middag