Powered by Jasper Roberts - Blog

En blandning av vinter och sommar.

Sådär! Semlornas högtid är här och helt plötsligt är det en tävling att komma på årets nya semla. Nutellasemlan är väl den senaste eller vet ni någon annat? Pannkakssemlan ser hur som helt helt magisk ut. Själv vill jag passa på att bjuda er på en somrigare variant av semlor som jag toppat med färska jordgubbar.


Ingredienser
75 g Smör
2 dl mjölk
25 g jäst
½ dl strösocker
1 krm salt
ev ½ tsk stött kardemummakärnor
1 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 uppvispat ägg till pensling
Florsocker 

Smält smöret, tillsätt mjölken & värm lite lätt. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken & rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardmumma, ägg & 6 dl av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl & arbeta in det i degen. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk & baka ut dina bullar. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg & grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite bröd ur bullarna & blanda det med mjölk & riven mandelmassa. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden tillsammans med lite florsocker, lägg en klick på varje bulle & toppa med jordgubbar.
Baktips - Halsojunkie - Hälsojunkie - Semlor