Powered by Jasper Roberts - Blog

Vitt ris har inte dödat någon

Hello! Idag har vi haft vänner över på frukost/brunch och efter det har jag prioriterat att göra så lite som möjligt. Ni vet känslan när man bara behöver sova och kroppen känns tung? Typ så. Hur som helst, idag blir det ett recept på köttfärsgryta med ris. Vitt ris. När sambon får välja kan man säga att varken vild- och fullkornsris är ett alternativ. Dessutom blir vitt ris så mycket krämigare i konsistensen!

 
 Recept: 
Fräs 1 rödlök, 2 vitlöksklyfotor och 500g nötfärs i lite olja. Stek tills allt fått färg. Krydda ordentligt med tomatpuré, balsamvinäger, basilika, peppar och örtsalt. Tillsätt 2 dl vatten och 1 1/2 dl cream fraiche. Låt koka på låg värme i 5minuter. 

 
När sambon väljer ris åker vilt-och råris bort. 
 

 Koka upp vatten och släng ner lite broccolibuketter. 
Halsojunkie - Hälsojunkie - Köttgryta - Middagstips - Tips på middag