Powered by Jasper Roberts - Blog

Smultronparfait i bilder

Hallu! 

Vi kom precis hem från beachhandbollen och nu trängs vi tre personer i sängen. Jag, Oscar och yngsta systern. Hon är inte fyra även om det hade kunnat vara så... Förra helgen när jag var på landet plockade vi en hel del smultron och blåbär som jag gjorde en parfait på. Tänkte därför bjuda er på receptet på även i bildformat då jag förstått att några av er inte alls gillar videoformat då det går för snabbt. Vi hörs eventuellt imorgon med ett längre inlägg!
 
 
 
Recept på sommarparfait:
5dl vispgrädde 
4 dl smultron och blåbär 
4 äggulor
1 dl florsocker 
 
1. Vispa samman äggulor och florsocker riktigt ordentligt i en separat bunke. Tips är att använda en bunke med lite högre kanter för att slippa stänk. Jag har mina favoritbunkar från Kitcha som ni kan hitta här. Dom är skitbra!
 
2. Ta fram ytterligare en ren bunke och vispa vispgrädden. Mosa bären och vänd ner dom i smeten.
 
3. Vänd sedan ner grädden + bären i den första skålen med äggulorna och florsockret. 

 
Ciao!
Parfait - Sommar - Sommarpartfait