Powered by Jasper Roberts - Blog

Ett lyxigt tillbehör

Ända sedan London har jag längtat efter svenska jordgubbar, tyvärr har jag inte hittat några än så dessa fick duga! Köpte med mig en ask hem från Hötorget här om dagen och satte igång ett "vattenbad". Började med att koka upp en kastrull med vatten och i det kokande vattnet stoppade jag sedan ner en skål, smälte chokladen doppa dom små gubbarna. Valde en mörk havssaltchoklad. Mmh, I know. Bästa snackset. Typ nyttigt, eller hur? Choklad och jordgubbar. Gör enbart gott för själen!
 
 
Nu inför studenter, examensfiranden och födelsedagar tycker jag dessa passar perfekt, ett lyxigt tillbehör till fördrinken eller varför inte ställa ut på efterrättsbordet? 
 
 
När jag ska göra doppade jordgubbar gör jag det alltid i vattenbad. Fyll en kastrull med vatten, låt vattnet börja koka upp. Sänk värmen, ställ ner en skål i kastrullen och i med chokladen. Rör runt. Tips! Släng ner lite flingsalt i chokladen alternativt strössla över lite salt på chokladen efter att du doppat gubbarna. 
 
 
Jag har grymma bunkar som inte chokladen bränner fast i. Jag har köpt mina här. Kan verkligen rekommendera!
 
 
Lägg upp på en tallrik och ställ in i kylen minst en timme. Klart! 

 
Istället för att klämma en godispåse från Ica så är väl detta så mycket najsigare? Eller hur?
Nu måste jag rusa, ha en fortsatt fin dag!