Det är viktigt med traditioner. Ni vet vilka stora traditioner jag pratar om. Julafton, midsommar och Oscars söndagsbloggande, den typen av traditioner. Det är inget man ruckar på i första taget.
 
Kul med all respons från förra inlägget som hjälper till så jag kan skriva fler inlägg här och inte får skrivkramp. En fråga som uppkom var skillnaden på min födelseort och min bostadsort. Den frågan tänkte jag sätta tänderna i idag. Jag skulle ljuga om jag sa att det är första gången frågan ställdes till mig eller jag själv funderat över det på egen hand.
 
Den uppenbara skillnaden är antalet människor på de två ställena. Befolkningsmängden i Stockholm vet jag inte hur många det är men det är betydligt fler än de ca 10,00 personer som bor året runt hemma i Åhus. Anledningen till att jag skriver året runt är att väldigt många människor ansluter på sommaren till vår lilla badort. Det är alltså en by som är fantastisk under 3 månader på året för att sedan gå i ide under övriga 9 månader. I Stockholm finns något att göra alla 365 dagar om året, så där har vi ytterligare skillnader.
 
Något alla som är från mindre orter känner igen är "småstadsmentaliteten". Det som inte alla andra vet om dig redan behöver du själv inte ha så värst bra koll på heller. Alla känner alla vilket ibland är mysigt men för det mesta är jävligt jobbigt när man bor där. Det finaste med att flytta upp till Stockholm är att gå runt på stan och vara helt anonym. För mig som numera bara är hemma två veckor på sommaren så är det för det mesta väldigt härligt att känna igen folk.
 
Stressen är väl också en sak som det är enorm skillnad på. Missar du bussen hemma i Skåne så kan det vara en timme till nästa så då får man se till att lugnt och fint sysselsätta sig tills dess. Här blir folk som springer mot tunnelbanan sjukt besvikna om de skulle missa tåget. Blickar de då upp mot tavlan så är det hela 3 minuter till nästa, hemska tanke. Är det även därför personer ibland inte har tid att vara trevliga i vardagen? Jag kan uppleva att det är lättare att slänga iväg ett "hej" eller snacka lite skit med random folk i Skåne än vad det är i Stockholm. Är jag partisk eller finns det något i det?
 
Vad gäller att flytta hem eller inte så har ni kanske redan listat ut svaret. Jag kommer med största sannolikhet aldrig att bosätta mig i Åhus igen. Dock är jag för evigt tacksam att det är just dit jag åker när jag ska "hem". Man uppskattar allt fint i sin födelseort när man inte längre bor där permanent.
 
 
Nästa gång tänkte jag bli bättre på att snacka träning och mat som ändå denna bloggen i grunden handlar om. Dessutom ska jag slänga in lite fakta om Sandra och hur det är att leva med henne. Samt även längre fram ha ett "svarsinlägg" där jag samlar ihop flera frågor som jag ger kortare svar på. Så stay tuned eller vad man nu säger! 
 
Må gott /Oscar 
Anonym

Så kul att läsa när du bloggar längtar redan till nästa ggn,håller med om att Åhus är fantastiskt, har äran att få åka dit då/då då jag lärt känna en fantastisk kille och hans familj därifrån lyckliga mig☘️

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress