Powered by Jasper Roberts - Blog

Det magiska fröt

Denna episka trend som delar Sveriges befolkning i två läger. Ätlig eller oätlig? Vad säger ni? Det berömda chiafröt. Jag föredrar min chia nerblandad i en smoothie för att få bort den slajmiga koncistensen som blir. Smaken i sig är ingenting speciellt så blanda den med någonting så som koks, vanilj, havre eller mandelmjölk för en trevligare smakupplevelse. Jag köper alltid mina chiafrön och 90% av mina frukosttillbehör i Hötorgshallen, dom har så många annorlunda och roliga tillbehör så har ni vägarna förbi, åk ner en våning för där kommer ni hitta ett helt hav av spännande saker!
 


Blanda 1dl mjölk med 2msk chiafrön.

 
 
Toppade med lite vaniljkvarg och yoghurt, blåbärssylt och min hemmagjorda granola. Recept hittar ni här.
 
 
Varför vi ska äta chia?
- Består av mycket omega 3 och protein.
- Chiafrön innehåller sju gånger(!) mer C-vitamin än Apelsiner.
- Är du allergisk mot ägg? Ställ då chiafrön och vatten/ mjölk i ett glas över natten tills den bildad en geléig konsistens och använd detta i recept som kräver ägg.
- Chia stärker hud, hår och naglar.
- Chiafrön kan absorbera vätska upp till tolv gånger sin egna vikt. Detta är sjukt!
- Eftersom chiafrön inte smakar något går det bra att tillsätta i det mesta. Bröd för en saftigare konsistens, kakor för att få dom lite nyttigare eller varför inte i en sallad?



 
Smaklig måltid!
Frukost - Frukosttips - Halsojunkie - Hälsojunkie
freja

Gud så gott ! Detta måste jag testa, ja chia är verkligen ett superfrö