Powered by Jasper Roberts - Blog

Kycklinggryta a la Sandra

Hur mår ni? Jag är påväg hem från Gävle. Har haft det så bra. Ett riktigt mysdygn med massa mat, umgåtts med lillas vänner och shoppat! Kanske slänger upp lite bilder från dagen men nu först är det fokus mat och inspiration till söndagsmiddagen kanske? Kycklinggryta med ris! Jag krigade för att samla åt mig så mycket ris och sås som möjligt medan Oscar ville norpa kycklingbitarna. Ris och sås. Mh! Juste! Jag t r o r Oscar kan ha knåpat ihop ett inlägg med svaren på några utav era frågor tills jag kommer hem. Ska bli roligt att läsa!
 
 
Recept:
3 kycklingfileér
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor 
1 dl vatten
Soya 
Hönsfond
4 dl cream fraiche
Soltorkade tomater 
Valfria kryddor (jag tog basilika, svartpeppar, örtsalt, massa basilika och olja).
Cocktailtomater
Champinjoner
Ris 
 
 
Skär kycklingfileérna i mindre bitar. Krydda och bryn på så att dom får färg, lägg sedan åt sidan. Stek på tomater, champinjoner och gul lök så att allt gottar ihop sig.
 
 
Koka upp cream fraiche, kryddor, vatten, vitlök, hönsfond, basilika, soya och soltorkade tomater. Häll ner champinjorner, tomater och den gula löken + kycklingbitarna. Blanda runt och lägg ner i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen på 180-200 grader i 20minuter.
 
 
Jag serverar denna rätt med ris och har alltid extra mycket champinjoner till.
Gryta - Halsojunkie - Hälsojunkie - Kycklinggryta - Middagstips