Tja gänget! Här har ni inlägget som garanterat är anledningen till att ni kommer se mig gästspela i köket hos Tilde och Jihde i Nyhetsmorgon. Tror ni inte de? Tänkte väl! Håller helt med er, tycker verkligen det är dags att plocka in mig! Igår lyckades jag äntligen med det här förbannade nötsmöret.

Jag vet att ni ber om mått men inte heller denna gång har jag några exakta då jag hade en stor burk med blandade nötter så som mandlar, cashewnötter och valnötter. Jag tog ca 1-2 deciliter av varje sort som jag la på en plåt. Rostade och sen slängde ner i en matberedare. Likadant där har jag fått önskningar om att jag ska bli bättre på att berätta och visa upp vilken produkter och modeller jag använder mig utav - denna matberedare hittar jag inte på nätet nu när jag googlar och har inte en aning om vad det heter. Jag fick min i present av mormor och morfar, en mini-variant från Bosch som är helt underbar och som inte tar sån stor plats! 

 
Jag börjar med att rosta valnötter, mandlar och cashewnötter. 
 
 
Mixa allt samman med lite flingsalt. 
 
 
Alltså: När du rostat nötterna slänger du ner dom i din matberedare - sen är det bara sätta igång. Låt den gå ett bra tag!

 
Jag förvarar mitt i en glaslåda i kylskåpet. 
 
 
Visst ser det grymt ut? Jag hade mitt som en av alla tillbehör till smoothien imorse!
Och till mellis tog jag en sked med smöret + lite flingsalt. Nytt beroende kan man säga!
Klara

Satan i gatan så gott. Detta ska jag göra till barnen och min frukost!

Sofia

Det här måste jag göra. Blötlägger du nötterna?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress