Ganska tidigt blev jag tillsagd av barnmorskan att bli bättre på att äta fisk - därav mitt ökade sushi intag som slutade i ett extremt cravingsberoende. Sushi är både sött och salt, jag är och har alltid varit besatt av salt och just sushi är något jag hittills inte lyckats tröttna på. Har hunnit beta av både vitt bröd, oboy, äggröra och glass. Det som bestått har varit citrusfrukter, djungelvrål och sushin dåda.. Mamma har gissat på att Bönan kommer komma ut som en liten sushi. Nagiri eller maki? Återstår att se!

.. Idag bjuder jag er på panerad firre. Jag skulle inte säga att detta är svårt men det är lite olika moment som ska göras.

 
Ingredienser:
Potatis, Palsternacka, Smör, Salt och peppar, Spättafilé, Panko och mjöl, Ägg.

 
MOS: Jag börjar med att sätta igång en kastrull med kokande vatten. Skala och släng sedan ner potatisen och palsternacka. Låt koka. När dom är mjuka är moment nummet två att mosa samman. Släng ner en klick smör, salt och peppar. Stompa/ pressa/ snurra. Det ska som sagt var vara ett mos som serveras till fisken.

FISKEN: Ta fram två tallrikar. I tallrik nummer ett knäcker du i 1-2 råa ägg och blandar om. I tallrik nummer två häller du i mjöl, panko, salt och peppar. Ta nu en av fiskfileérna och doppa i mjöl (jag dubbelpanerar), lyft sedan över och lägg i tallriken med ägg, vänd så båda sidorna är täckta i ägg. Flytta sedan tillbaka till fat nummer ett med mjölblandningen och därifrån direkt ner i en stekpanna rikligt med smör.
 
 
Hade ingen remoladsås hemma så det fick bli helt vanlig majonäs. Salladen fick inte lika mycket uppmärksamhet men funkade helt klart!

27 november 2017

När livet går i ett

Allmänt

Förutom jobb, återträff, barnmorska, mys i Sjöstaden, 30års fest och (lite för lite) vila så hann vi med att kika på barnvagn förra veckan. I Söndags åkte O och beställde den! Äntligen! Det blir lite mer verkligt för varje gång man inhandlar något utav dom större projekten som måste finnas innan lillkillen ankommer. 

Det vi verkligen uppskattar är att vi kunde lägga beställningen nu men inte hämta ut den förrän i mitten av mars vilket är super. Själva vagnen + alla olika delar tar ju som sagt var upp en hel del plats.
 
 
Hann med en promenad.

Tjing!
Svarar på ytterligare en fråga som ofta dyker upp:

Hej! Gillar din blogg men vad jobbar du med? Har inte förstått..

Hej! Jag har svarat på detta flera gånger tidigare men självklart hittar jag inte dom inläggen och enkelt kan länka så jag drar det kortfattat..

Många tror att jag är på en specifik butik men så är inte fallet. Jag arbetar som produktspecialist på Adidas group. Jag jobbar mot Stadium och är ansvarig för att ge mina Stadium-konton mellan Uppsala ända ner till Skåne erbjudandet om att få utbildning inom våra running-produkter. Min önskan är att dom ska känna sig kunniga och trygga när en kund kommer in i butik och behöver hjälp med löpskor. Dom ska veta skillnaden på en neutral och pronerande- fotnedsättning ex. Hur våra olika modeller är uppbygda och vad som är specifikt för varje modell.

 
Den här hörrni! Adidas Ultra Boost.
 
I vissa butiker är jag personligen på plats och säljer hos, som ett extra säljstöd kan man väl kalla det. Finns med på olika events, många lopp, hjälper till med lite allt möjligt egentligen. Det som behövs helt enkelt. Svarar på säljarna och kundernas frågor, håller i säljtävlingar. Hjälper till på adidas Runners osv! Ett väldigt, väldigt roligt jobb!

Tjingeling!