Ganska tidigt blev jag tillsagd av barnmorskan att bli bättre på att äta fisk - därav mitt ökade sushi intag som slutade i ett extremt cravingsberoende. Sushi är både sött och salt, jag är och har alltid varit besatt av salt och just sushi är något jag hittills inte lyckats tröttna på. Har hunnit beta av både vitt bröd, oboy, äggröra och glass. Det som bestått har varit citrusfrukter, djungelvrål och sushin dåda.. Mamma har gissat på att Bönan kommer komma ut som en liten sushi. Nagiri eller maki? Återstår att se!

.. Idag bjuder jag er på panerad firre. Jag skulle inte säga att detta är svårt men det är lite olika moment som ska göras.

 
Ingredienser:
Potatis, Palsternacka, Smör, Salt och peppar, Spättafilé, Panko och mjöl, Ägg.

 
MOS: Jag börjar med att sätta igång en kastrull med kokande vatten. Skala och släng sedan ner potatisen och palsternacka. Låt koka. När dom är mjuka är moment nummet två att mosa samman. Släng ner en klick smör, salt och peppar. Stompa/ pressa/ snurra. Det ska som sagt var vara ett mos som serveras till fisken.

FISKEN: Ta fram två tallrikar. I tallrik nummer ett knäcker du i 1-2 råa ägg och blandar om. I tallrik nummer två häller du i mjöl, panko, salt och peppar. Ta nu en av fiskfileérna och doppa i mjöl (jag dubbelpanerar), lyft sedan över och lägg i tallriken med ägg, vänd så båda sidorna är täckta i ägg. Flytta sedan tillbaka till fat nummer ett med mjölblandningen och därifrån direkt ner i en stekpanna rikligt med smör.
 
 
Hade ingen remoladsås hemma så det fick bli helt vanlig majonäs. Salladen fick inte lika mycket uppmärksamhet men funkade helt klart!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress