Kan vi inte snacka lite kost och rekommendationer? Man blir galen när man spanar in Livsmedelsverkets hemsida och går in under "gravid" och möts av; 
.. Visst blir man knäpp? Det är förfan en hel vetenskap. När mamma väntade mig fick man dricka kaffe - och som hon drack denna dryck. Idag ska man hålla sig undan koffein (vilket inte gör mig någonting då jag varken dricker kaffe eller energidrycker). Och det var inte så länge sedan som man skulle hålla sig extremt långt borta från sushi. Minns ni? För någon vecka sedan startade ett företag upp en "grej" som heter "mama-sushi". tydligen så är det nu "godkänt" att äta sushi sålänge laxen är från Norge. Tur för mig för en av mina cravings som kommer och går är just sushi. Sen älskar jag när laxen är halstrad så jag har varit noga med att be dom halstra på båda sidor men de är min personloga smaksak.

Till er som röker och dricker under graviditet - oh snap.. Jag börjar koka. Här har vi alla olika åsikter, precis som det ska vara. Men jag kan verkligen inte sätta mig in i hur man tänker om man väljer att göra något av dessa under sin graviditet. Samtidigt finns det säker dom få som tycker att jag är helt överkörd som inte väljer 100% ekologiskt. Ni fattar ju grejen - snacket om vad man bör undvika och inte är extrem. Även här får man lyssna på sig själv och förhoppningsvis (och troligtvis) vill alla kvinnor sitt barns bästa. 

 
Någonting som jag inte rikrigt fått klarhet i är om det är ok eller ej att äta charketurier? Hittills har jag inte varit så sugen på det tack och lov men annars är det nog detta det ända jag kommer kunna sakna under dessa månader som är kvar. Parmaskinka och ostar. Och när det kommer till ost äter jag typ två sorter. Någon där ute som vet mer än mig om just chark? Allt handlar i slutändan om att det ska se schysst ut. Nyförpackat, kolla datum och känn av om det exempelvis är en butik med bra rullians på kunden så de regelbundet behövs fyllas på.
Hanna

Jag tycker inte att det är lätt som ogravid heller. Pekpinnarna finns alltid. Det finns alltid de som förespråkar vissa grejer och andra som säger big no-no till samma. Rökning och alkohol tycker jag är högst olämpligt som gravid.

Svar: Jag håller SÅ MYCKET med dig!!
Sandra Lindberg J

Linnea

Något många missar är också att allt te (men inte allt örtte) innehåller koffein. Visst de flesta innehåller inte lika mycket som kaffe men är man tenörd som jag är det ändå svårt att hålla sig under 300mg/dag.

Jag undvek faktiskt te (och annat koffeinhaltigt som choklad) hela första trimestern efter att jag fått reda på att jag var gravid. Men då hade vi ju försökt i tre år också så då är det enklare att hålla sig undan

Svar: Visste inte att choklad innehöll koffein? Vilken tänker du på? Jag har turen att varken dricka te, alkohol, kaffe eller energidryck så för min egen del har de inte varit några större problem :) tack & lov!
Sandra Lindberg J

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress