En av mina favoriträtter som jag äntligen börjar få sug efter är denna - marinerade kycklingfileér, hemmagjord tzatsiki och rotfrukter! 

Innan jag strosade runt på stan och blev gravid från ingenstans så var detta en av mina paradrätter. Tycker detta är så otroligt gott och det är lika perfekt att göra till matlådor. Vissa rätter blir inte så goda när man ska värma på dom dagen efter som ni kanske vet.

Så, hur har jag gjort dessa kycklingar?
Jag börjar med att göra en marinad, här brukar jag gå på känsla. Har givetvis inga mått men skriver ingredienserna här nedan:

Marinad: 
Soya, olivolja, honung, rökt paprikakrydda, pressad vitlök, peppar, örtsalt, lite grillkrydda (älskar!), en pressad apelsin. 

Blanda ihop alla ingredienser och låt stå någon minut. Under tiden sköljer jag av kycklingfileérna (många blir så förvånade när jag sköljer av? Gör inte ni det?) och skär bort senor/ vita hinnor. Lägger sedan allt i en påse eller djup skål och på med marinaden. Blanda runt och låt stå i kylen minst några timmar - gärna över natten!

Aha, och sen? Sätt ugnen på 180-200grader. Jag börjar med att bryna på fileérna på varje sida för att få fin färg och yta, sedan lägger jag ner dom i en ugnsfast form. Skär upp lök i skivor och strimlar över. Sedan är det bara ställa in allt i ugnen!
 
 
Jag toppar med röd och gul lök!
 
 
Det mest ironiska var väl att när jag hade lagat denna rätt var varken jag eller magen speciellt sugna.. 
 
 
Tycker inte det finns någon bättre kyckling än när man bryner på och ställer in i ugnen. Kycklingen blir saftig och det samlas god vätska från både löken och marinaden i botten av skålen.
 
Ha en bra dag!
Anonym

Det får det bli hemma hos oss ikv, tack för tips👍🌱

Jenny Eriksson

Mums! :D

Hanna Karlsson

Åh så gott! Kyckling och tzatziki alltså... Mums!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress