Powered by Jasper Roberts - Blog

Vi fortsätter äta efter säsong

I veckan tipsade jag om att äta efter säsong vilket blev uppskattat - så därför tänkte jag bjuda på ytterligare ett recept!

 Denna gång blir det fyllda kålblad med bland annat köttfärs och quinoa.

Ingredienser:
Quinoa
1 majskolv
1 gul lök
Kött/nötfärs
Kryddor
Paprika
1 Vitlöksklyfta
Röd spetskål
 
 
1. Börjar med att koka upp vatten och sedan tillaga quinoan. Koka 10min och låt stå och dra ytterligare 5minuter.
 
2. Koka majskolven.
 
3. Hacka paprika, vitlöksklyfta samt skär bort majskorna från kolven. Blanda.
 
4. Stek köttfärsen tillsammans med 1 tärnad gul lök samt valfria kryddor.
 
5. Lägg 4 kålblad och lägg åt sidan till "skålar" - finstrimla resten. Även till denna rätt gjorde jag en passande och enkel yoghurtsås.
 
6. Servera! 
 
 
 
Vad tror ni om denna rätt?