Jag tycker det är väldigt roligt att sitta och pyssla med saker och ting och jag älskar struktur samt att ha ett tydligt start och stopp. Att jobba i projektform är något som passar mig perfekt men det var inte en självklarhet att jag skulle hamna på Adidas. Men här står jag idag med mycket 'eget ansvar' och nya idéer man får lägga fram för att vara med och skapa en rolig miljö. 

.. Jag tror att en härlig inställning, ett positiv tankesätt och ett jävla driv kan leda till mycket. När jag ansökte min nuvarande tjänst hade jag både tur och personlighet. Johanna (en vän) hade min tjänst innan mig, jag blev tipsad om att skicka in mitt CV och efter det kom jag på intervju och jobbet blev mitt - något jag aldrig kommer ångra.

Här om kvällen fick jag hjälpa min syster att skriva ihop ett CV + personligt brev. Eller jag snarare skummade igenom och skrev om lite. Tänk att folk tycker det är så svårt med CV'n. Egentligen tror jag inte CV't är det svåra utan det personliga brevet. Vad är då skillnaden? Själva CV't handlar egentligen om att strukturera upp dina senaste år i ett dokument där du punktar upp dina erfarenheter medan du i ditt personliga brev ska lyfta fram allt det där du är bra på.

Det sägs att när man läser personliga brev ska man först och främst lägga märke till om det är en tjej eller kille som skrivit det. Såklart! Är det en kille/man som skrivit ska man dra bort en viss procent då detta kön är väldigt bra på att skryta och lyfta fram sig själva (heja er. Lär mig?) medan om det är en tjej/kvinnas brev ska du som arbetsgivare adderar till en viss procent. Intressant va?

Hur som helst så passade jag på att googla runt lite på olika sidor och hittade den här som jag tycker har bra hjälpmedel för hur du ska kunna skapa ett bra CV. Tänk om jag hade haft detta när jag var yngre. Kunde ta en hel natt att skriva ihop några ynka rader.. Allt suddades tillslut ut och framför mig såg jag fortfarande ett vitt word dokument och klockan visade 02.30.. 

 
I samarbete med Uniflex

Vad jag tycker är viktigt att ha med i ett CV?
- Dina utbildningar 
- Arbetslivserfarenheter
- Referenser 
- Meriter såsom körkort exempelvis. Eller om du haft turen att läsa dig elva språk. Mina språkmeriter är som sagt var inget att skryta med.. 

Vad jag lärt mig och som jag personligen gjort fel i all denna tid?
Jag har alltid, alltid, alltid(!) skrivit det i kronologisk ordning. Alltså vad mitt första arbete var och sedan rabblat upp resten. Då hamnar mitt nuvarande arbete längst ner. Tipset är att vända på det och ha den aktuella arbetsgivaren högst upp - vilket säger sig självt. Det är det intressanta och framförallt mest aktuella för din framtida arbetsgivare!

23 september 2017

Kaloribomb deluxe

Allmänt

Innan ni säger något - Detta är ingenting jag kommer kunna njuta av varje helg för då kommer Oscar på min begäran få söka in mig till Biggest Loser - men vilket roligt koncept! I helgen budades det nämligen hem en box som hela familjen (mormor, morfar, mamma, pappa, lillasyster, Oscar, Oscars mamma) samt Oscars kollegor delade på. Vi fick alltså hem en Large - vill bara påpeka att det finns mindre varianter! Vilken dröm för alla nutellaälskare! Man kan väl säga att det blev en mindre spam på min instastory när denna kom upp: "vart är den ifrån?" "hallå en sån vill jag också ha" "Vart har du köpt den" and so on.. Så därför tänkte jag lyfta denna box lite extra här på bloggen då det är en vän till mig som startat företaget tillsammans med sina bröder. Hur coolt är bara det? Våga starta upp någonting i dagens läge när det känns som typ a l l t redan finns? Jag har redan kommit med femtioelva olika förslag på hur dom kan utveckla konceptet så snart blockar han nog mitt nummer.. Njuter av när det går bra för mina vänner!

Hur som helst. Sidan som denna kommer ifrån heter Dessertbox.se.
 
 
Tänk er denna för en babyshower eller som en grattis-hälsning när någon du vill uppmärksamma lite extra fyller år. Det finns olika storlekar. Liten, mellan och large!

 
Det här är mina favoriter. Vaniljmunk. 
 
 
 
 
 
 
.. Dessa chokladkulor som ligger utspridda i boxen har vi fortfarande kvar. Och jag tror de finns en-eller två donuts i frysen som jag lovat att Morfar ska få när han kommer på fika - då förstår ni hur stor denna box är..

Ha en bra dag!
Hur många av er äter frukost? För mig och många andra är frukosten det viktigaste målet och bästa starten. Att hålla en jämn och stabil blodsockerkurva underlättar hela dagen och till välmående. Du slipper dippar och trötthet. 

Imorgon är årets heligaste dag. Om du, precis som jag, älskar frukost kommer du älska detta inlägg! Vill bjuda på massor utav härliga recept.

Om du äter frukost väldigt tidigt så rekommenderar jag att ta något litet mellanmål i form utav en frukt innan lunchen kallar. Detta för att slippa detta extrema sug som kan komma som en oväntad käftsmäll. Är du en av dom som har noll aptit på morgonkvisten? Försök få i dig något litet. Banan, ägg och gröt är saker som mättar. Om du inte orkar laga så förbered med två smoothies som du låter stå i kylen över natten. Då har du både till frukost och mellanmålet innan lunch.
 
.. Det har tyvärr hänt några (väldigt få) gånger att jag missat min frukost pga olika anledningar. Jag upplever dessa dagar som mindre kaosiga. Sockerkurvan flyger upp och ner, jag kan inte koncentrera mig ordentligt, jag upplever en tydlig trötthet + en extremt sockersug på eftermiddagen. Står fast vid att en ordentligt frukost gör gott för hela dagens matintag.
 
 
Denna kvinna är helt magisk! Skaparen bakom MyKitchenStories har gjort pajer av granola som hon fyllt med yoghurt. Hur vackra? Här hittar ni receptet!