Jag tycker det är väldigt roligt att sitta och pyssla med saker och ting och jag älskar struktur samt att ha ett tydligt start och stopp. Att jobba i projektform är något som passar mig perfekt men det var inte en självklarhet att jag skulle hamna på Adidas. Men här står jag idag med mycket 'eget ansvar' och nya idéer man får lägga fram för att vara med och skapa en rolig miljö. 

.. Jag tror att en härlig inställning, ett positiv tankesätt och ett jävla driv kan leda till mycket. När jag ansökte min nuvarande tjänst hade jag både tur och personlighet. Johanna (en vän) hade min tjänst innan mig, jag blev tipsad om att skicka in mitt CV och efter det kom jag på intervju och jobbet blev mitt - något jag aldrig kommer ångra.

Här om kvällen fick jag hjälpa min syster att skriva ihop ett CV + personligt brev. Eller jag snarare skummade igenom och skrev om lite. Tänk att folk tycker det är så svårt med CV'n. Egentligen tror jag inte CV't är det svåra utan det personliga brevet. Vad är då skillnaden? Själva CV't handlar egentligen om att strukturera upp dina senaste år i ett dokument där du punktar upp dina erfarenheter medan du i ditt personliga brev ska lyfta fram allt det där du är bra på.

Det sägs att när man läser personliga brev ska man först och främst lägga märke till om det är en tjej eller kille som skrivit det. Såklart! Är det en kille/man som skrivit ska man dra bort en viss procent då detta kön är väldigt bra på att skryta och lyfta fram sig själva (heja er. Lär mig?) medan om det är en tjej/kvinnas brev ska du som arbetsgivare adderar till en viss procent. Intressant va?

Hur som helst så passade jag på att googla runt lite på olika sidor och hittade den här som jag tycker har bra hjälpmedel för hur du ska kunna skapa ett bra CV. Tänk om jag hade haft detta när jag var yngre. Kunde ta en hel natt att skriva ihop några ynka rader.. Allt suddades tillslut ut och framför mig såg jag fortfarande ett vitt word dokument och klockan visade 02.30.. 

 
I samarbete med Uniflex

Vad jag tycker är viktigt att ha med i ett CV?
- Dina utbildningar 
- Arbetslivserfarenheter
- Referenser 
- Meriter såsom körkort exempelvis. Eller om du haft turen att läsa dig elva språk. Mina språkmeriter är som sagt var inget att skryta med.. 

Vad jag lärt mig och som jag personligen gjort fel i all denna tid?
Jag har alltid, alltid, alltid(!) skrivit det i kronologisk ordning. Alltså vad mitt första arbete var och sedan rabblat upp resten. Då hamnar mitt nuvarande arbete längst ner. Tipset är att vända på det och ha den aktuella arbetsgivaren högst upp - vilket säger sig självt. Det är det intressanta och framförallt mest aktuella för din framtida arbetsgivare!