Powered by Jasper Roberts - Blog

En salig blandning av det goda

Middagstips bjuds det på idag. Ovanligt va? Kyckling, rotfrukter och en sås på ugnsbakade tomater.
 
Hur börjar du? Vilken ände? Jo, skär potatis, palsternacka och aubergin i tärningar. Släng allt på en plåt tillsammans med olja och valfria kryddor. Kycklingen behöver inte marineras utan det räcker med kryddor men jag väljer att alltid, alltid, alltid marinera min kyckling för att få fram smakerna då kyckling är en ganska smaklös produkt. Därför öser jag på med marinad som kycklinglåren får ligga och gotta till sig i och sedan häller jag på både marinaden och kycklingen på plåten. Då får även rotfrukterna lite extra kryddning.
 
 
Jag gillar när kycklingen får sån här fin och krispig yta!
 
 
Tomater, vitlöksklyftor, salt och peppar. In i ugnen på 250grader i 25minuter.
 
 
Tomatsåsen är väldigt simpel och god. Slänger in romanticatomater på en ugnsplåt tillsammans med några vitlöksklyftor. Låter dessa gräddar på 250grader i 30min. Tar ut och mixar med en stavmixer. Tillsätt salt, peppar och lite balsamico.
 
 
Skickar först in rotfrukterna på 220grader i 20min innan jag tar ut plåten, lägger på kycklingen + marinaden och in igen i ytterligare 15-20min. Ta ut och kontrollera så kycklingen är genomkörd.