Ingredienser:
Vaniljglass
Färska hallon, skivad banan och jordgubbar 
Marränger och grädde
 
Låt oss prata förbud! Att förbjuda såkallade förbud om man fungerar på samma sätt som mig är nog det dummaste man kan göra! Hur fungerar ni? För 3-4mån sedan blev jag ombedd av en barnmorska att göra ett ”glukostest” för att utesluta graviddiabetes i samband med min stadiga viktuppgång (nu 31kg). Tack & lov visade testet superfina värden. Jag vågar efter 5års studier säga att jag har hyfsad koll på kost så jag hade verkligen blivit förvånad till en början om testet visat graviddiabetes. Vill i efterhand verkligen tillägga (OBS!) att vanlig diabetes & graviddiabetes INTE är samma sak. Graviddiabetes försvinner för ca 99.9% hos dom drabbade kvinnorna när knodden är ute & är vanligt att man kan få.
 
.. HUR som helst behövde jag vänta på att få göra testet i närmare 3v vilket var otroligt lång tid där och då. Sedan var det ytterligare 1v väntan på provsvaret. Under dessa veckor skulle jag undvika godis/ vitt socker & fruktsocker. Vad som hände? Jag som i vanliga fall har en okej karaktär & som äter med måtta kunde verkligen inte hålla mig borta. Psyket blev H E L T bananas & det jag tänkte på var typ socker, socker & socker. Visst är det sjukt vad som händer med våra (min hjärna) hjärnor när vi antingen sätter upp ett förbud för oss själva eller när någon annan, som i detta fall, min barnmorska ber mig hålla mig borta från snabba/tomma kolhydrater?
 
Det jag vill förmedla med detta inlägg är att skippa förbud helt & hållet. Unna dig lite choklad, fruktsallad, chips, vin eller en magisk efterrätt någon gång då & då. ”Det handlar om vad du äter mellan nyår & jul, inte mellan jul & nyår” stämmer så otroligt bra! Så till alla som sitter med påskäggsångest. Släpp det & njut av vad som varit. Nu är det ett år till nästa värpning!
Joanna-livet med Aspergers syndrom

Så gott det såg ut

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress