När ni läser det här vet jag inte riktigt vart jag håller hus. Med största sannolikhet ligger jag raklång i soffan och har bullat upp med massa kuddar men förhoppningsvis befinner jag mig på BB. Hade varit något - tänkte därför passa på att slänga in lite inlägg här medans flowet finns!

För någon/ några veckor sedan fick ni se ett inlägg där jag bjöd på Ugnsbakade träd i form av skivad Broccoli- och blomkål som jag toppade med olivolja, salt och peppar. Detta inlägg är numera ett av mina top3-mest-sedda vilket är jätteroligt! Jag kan inte sätta fingret på vad det kan ha varit som blev så himla speciellt men jag gissar på att det har att göra med följande: nyttigt, lättlagat och gott!

Tänkte därför bjuda er på ytterligare ett tips på ugnsbakade gottigheter i form av kål. Och idag blir det fokus på vitkål (som jag hade hemma) men du kan självfallet slänga in vilken kål du vill. Vit, röd, bryssel - you name it!
Och du behöver inte nöja dig där - att slänga in alla sorter i ugnen. Du kan även testa laga kålpudding, pizzasallad, steka, koka, marinera, grilla eller riva och göra en coleslow eller råkostsallad.
 
 
Skivar kålhuvudet på mitten och gör lite snitt. Penslar på lite olivolja och kryddar med det som hittas hemma. I detta fall salt, peppar och lite chili.
 
 
Fördelarna med vitkål?
1. Prisvärt och håller länge. Vitkål är aldrig slut i butik - Den får alldeles för lite uppmärksamhet och kärlek! 
2. Innehåller mycket vitaminer och fibrer vilket kan sätta igång en orolig magen!
3. Kalorisnålt och mättande.
4. Det sägs att om du har problem med leder ska kål i allmänhet kunna lindra besvären då magen blir glad och smittar sedan av sig på resterande kropp. Tror snarare att detta har sin logiska förklaring "byt ut allt skit och fyll på med det goda" - så får du ett liknande resultat!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress