Hej Sandra! Tack för en underbar instagram (och blogg). Tror att det inte bara är jag utan många med mig som skulle vilja se lite detaljer från din och Oscars lägenhet. Jag och min kille har precis flyttat och hade varit så kul med lite inspo! Kram
 
Hallå! Först och främst - jag är så nyfiken på vem du är!! Det är så tråkigt när ni kommenterar Anonymt! 
Rolig fråga och inte ofta det kommer upp frågor gällande inredning och mode här i mina kanaler direkt. Inte för att jag tycker det är tråkigt, men jag är inte så vass. Behöver inte ta mig onödigt vatten över huvudet utan lämnar det till proffsen inom området!

Jag har medvetet valt att inte visa er så mycket från vårat hem. Någon gång har ni ex fått se en före- och efterbild när vi satte upp badrummsskåp. Någon enstaka bild från köket går att finna i mitt flöde. Där kunde jag även hitta en bild på hur vår hall ser ut men jag ska erkänna att jag är väldigt noga med att varken posta bilder på vårat boende (bortsett från balkongen som alla sedan 2016 typ spytt sig trötta på) samt William. Det känns fint att bjuda in er till viss del men jag har väldigt stor respekt för sociala medier och att "öppna upp". Förstår fortfarande inte att ni är såpass många som kommer hit efter att ha följt mig en större del av graviditeten när jag varken visar upp William eller hemmet. Jag vet själv hur tråkigt det kan vara med konton man hängt hos en längre tid och sedan bjuder dom inte in.. Denna blogg ska vara inbjudande och till viss del personlig men aldrig privat. Därför finns det inte allt för mycket bilder. Dom bilder jag kunde finna är dom ni kan skrolla igenom här nedan..
 
 
Oftast är det vår "mysdel" av balkongen som vi anväder men här är alltså vår andra sida - låt oss kalla det "mat-delen". På denna bild finns inte uteköket med då det inhandlades några veckor senare men det är sig likt.. 
 
 
.. mitt galler som jag är så löjligt glad över att jag tog mig mod till att gå ner och fråga byggubbarna här bredvid om. Och inte bara ta. Dom var så goa och frågade vad jag ville ha för höjd och bredd. Som tack för hjälpen fick dom bullar i överflöd från konditoriet här intill. Om jag fick mig ett leende varje gång jag gick förbi dom kommande 2månaderna? Svar ja, ja, ja!
 
 
.. ni ser ju själva. Betongväggen i sig är inte speicellt snygg så gallret fyller sin funktion!

Här har vi vår mysdel. Denna används från tidig vår till sen höst. Den dag vi behöver tvingas flytta till större är det utsikten och balkongen jag kommer sakna absolut mest. Jag älskar denna lägenhet!
 
 
Shit vilken kula jag hade!
 
.. Hela huset har en "hotellkänsla". En stor gemensam hall in till samtliga lägenheter. 
 
 
Och här har ni en liten tjuvkiksbild på hur vårat kök ser ut. Ljust, cleant och sten. 
 
 
En liten del utav badrummet - OBS innan William kom! Blommorna har för tillfället fått flytta och istället går vi all in på skötbädd, speglar, våtservetter, magdroppar, blöjor och allt där till.. 
 
 
... och här en sista bild på ett hörn från vårat vardagsrum.
 
Nu måste jag avsluta såhär okänsligt igen men vi ska iväg på middag. Hej!
Det spelar liksom ingen roll om jag postar receptet både på instragam (i flödet) samt på stories. Det kommer ändå alltid frågor i efterhand på hur jag går tillväga. Gärna steg- för steg. Därför passar jag nu på att dra ihop ett inlägg när William ligger och sover här bredvid. För jag hade ju inte behövt passa på att ta bort gammal nagellack från tårna, tvättat håret, ta en dusch med extra skrubbiga skrubbhandskar eller vika och sortera tvätten. Nej, nej. Istället ska ni få detta recept. Bäst för er att ni ser till att laga detta!
 
 
.. på bilden ovan ser ni lite vilka ingredienser jag använt mig utav. 

Kyckling, zucchini, morötter, gul lök, röd paprika, minimajs, wooksås, örtsalt, cashewnötter, broccoli och äggnudlar. Till stekningen har jag olja och smör. Smakerna blir alltid bättre (enligt mig..) när man blandar dessa. Smör slår olja alla dagar i veckan!
 
 
Vi lyxade till det och lagade rätten på vårat "utekök".
 
Steg 1. Förbered alla ingredienser du vill använda dig av.
Steg 2. Starta plattan och i med smör och olja. Lägg sedan i (i detta fall) kycklingen. Stek så den får färg och lägg sedan åt sidan. Ner med dom grönsaker som tar längst tid. Jag valde broccolin, strimlade morötter, paprikan. Slängde även ner löken här för att den skulle bli sådär härligt mjuk och söt i smaken!
Steg 3. Tillbaka med kycklingen och i med resterande grönsaker så som minimajsen och zucchinin. Stek på medelhög värme. Krydda efter behag. Jag är ett fan av örtsalt!
Steg 4. Sätt igång pastavattnet och låt äggnudlarna koka. Sila bort vattnet och låt dom svalna en aning.
Steg 5. Nu slänger du på cashwenötterna och wooksåsen.
 
 
Jag väljer att servera rätten i en skål där nudlarna hamnar i botten och allt det fina och smarriga läggs ovanpå.
 
 
Inte svårare än så. Perfekt till veckans matlådor. Vi hade rester i två dagar!
Hallå!

Här om dagen fick jag sådans sug efter att äntligen(!) få testa på att göra egen barnmatspuré. Allt med mat har jag ärvt från mamma. Tack och lov för det, älskar att ha någorlunda skills i köket. Ska verkligen bjuda in William till allt skapande i alla dess slag när han blir något äldre. Tänk vad roligt att ha det som gemensamt intresse. Inte nödvändigtvis att vi måste laga mat tillsammans men att han ändå har ett intresse och förstår värdet i att äta bra och näringsrik mat. 

.. Nu är han snart 4 månader vilket ni som är mammor säkert förstått. För vid 4 månaders ålder är det äntligen dags att presentera smakportioner. Det är till för att vänja magen vid annat än bröstmjölk och ersättning. Vi serverar alltså i n t e en barnportion, utan som det låter. En smakportion. Mer likt en tesked om ens det. Denna tesked kan lätt ta närmare 10minuter att få i sig. Det ska kladdas, kännas, smaka, spotta ut, göra femhundraelva olika grimaser osv. Allt för att sedan svälja. 

Tanken var att börja med potatis. Eller nej. Jag hade velat testa plommonpuré men BVC tipsade om att vänta med alla frukter för att det söta i sin tur kan leda till att ex potatis och ärtor inte slinker ner. Potatisen var hur som helst slut hemma. Det vi hade var frysta ärtor vilket jag hört ett och annat om. Efter att ha postat bilden på instagram med recept + min text där jag skrev att det verkar vara svårt att få i barn just ärtor så var det ju totala motsatsen. Ärtor for the kids!

Ingredienser?
Frysta ärtor
Lite spad från kokta ärtorna 
En skvätt ersättning/ bröstmjölk
Liten klick med smör
 
 
Steg 1. Koka upp vatten och lägg i ärtorna. Jag kokade dom i ca 5minuter. 
Steg 2. Sila av, spara lite av spadet för att få rätt konsistens.
Steg 3. Mixa samman ärtorna, ersättning alt bröstmjölk, smör och lite av spadet. (mängd utifrån önskad konsistent). 
Steg 4. När allt är ordentligt mixat så tar du fram en sil med små, små hål. Häll i lite åt gången utav ärtpurén och tryck sedan med en sked eller liknande för att få igenom den släta massan. 
 
.. Varför pressa igenom? För att slippa få med överflödigt skal från ärtorna som lätt hänt kan fastna i halsen. 
 
Steg 5. Ta fram en iskubsformen alt annan önskad sådan. Lägg ner en sked i varje och ställ in i frysen. Allt eftersom kan du på ett enkelt och smidigt sett plocka fram önskad mängd. 
 
 
.. Nu till en början försöker vi ge William 1/2 iskub med ärtor om dagen. Vi har bara testat i två dagar.. Resultatet? Glatt överraskad! Han käkade på och har en film på där han sliter tag i skeden och ska trycka in det sista som finns på.

Jag frågade er vad ni ville ha för recept nästa gång. På en delad förstaplats kom sötpotatis och morot!