Hallå!

Strax ska jag dra på mig dom absolut varmaste kläderna jag kan finna i garderoben. Blir redan svettig bara av tanken (.. hoppas någonting passar) och ge mig ut på en förhoppningsvis skön, långsam och välbehövlig promenad med Sandra och lilla Noah.

Imorse såg jag en dokumentär från SVT om mjölkindustrin i världen, det vita guldet. Tycker verkligen ni ska ta er tid och titta. Jag som själv konsumerar mjölk fick mig en redig tankeställare. Här kan ni klicka er in och se dokumentären. Finns uppe i ca 2mån till.
 
.. efter att ha sett färdigt den styrde jag upp lite picklad rödlök till kvällens middag. Matkassen kom i söndagskväll så vi har alla rätter kvar då vi lyxade till det med Ramblas igår efter att ha genomfört första delen (ett tillfälle kvar) av profylaxkursen. Såna här saker är Oscar förj*vla bra på. Han säger att vi ska köra en spontanare till middag, jag är trött (kl började bli runt 21), han får med mig och såfort vi slog oss ner kände jag att "yes, detta var verkligen vad jag behövde". Påtal om Oscar är han fortfarande vid liv och fullt medveten men han är ungefär 7veckor sen med sitt blogginlägg han utlovade i slutet av december. Angående profylaxkursen kan jag skriva mer om det i ett separat inlägg om ni önskar. Eller så kan Orre få det ansvaret. (vet att du läser detta - känn dig ordentligt träffad).
 
Ikväll blir det hur som helst burgare med sötpotatis på menyn. Picklad rödlök ingick inte i rececptet men kände för att slänga ihop en liten skål som får stå och gotta till sig i kylen fram tills servering.

.. att pickla är sjukt bra för att hålla maten fräsch och ätbar betydligt längre. Det är när mjölksyrebakterierna i grönsakerna lösgörs som det bildas en naturlig konservering. Syran + ättikan ger den (inte helt otippat..) syrade smaken och bidrar till att hjälpa kroppen att lättare ta upp närngsämnen som ex järn ur maten.

Här nedan kommer receptet:
1.5 dl vatten 
0,5 dl ättika 
1 dl strösocker.
Blanda ihop ovansående ingredienser i en skål. Skiva önskade grönsaker och lägg ner i spadet. Ju längre dom får ligga i desto godare blir dom (enligt mig).
 
Nu måste jag rusa. Vi hörs en annan dag. Eller typ hela tiden på instagram!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress