5 februari 2018

Ugnsbakade träd

Recept

Detta mina damer och herrar är något riktigt gott och enkelt att göra.

Fokus är broccoli och blomkål vilka båda är ett helt suveränt livsmedel. Broccoli är nämligen en av våra mest näringsrika grönsaker som är otroligt rikt på antioxidanter. Blomkål är en sån där grönsak jag personligen tycker om extra mycket för att den går att variera i mängder. Ätas rå, kokt, ugnsbakad, gratinerad eller varför inte riven? Dessutom finns dom i flera fina färger!

Hur du gör? Skölj ett blomkåls- och broccolihuvud. Skär i skivor som du lägger på ett bakplåtspapper. Ringla över lite olja som du penslar ut. Salta och peppra. Skicka in i ugnen på 180grader i ca 20minuter. 
 
 
Tycker det ser väldigt fint ut!


Tada!! Det som blir över förvarar jag alltid i en glasmatlåda med lock. Funkar super!
AyumuSWE

Åh vad gott det ser ut. 😍 Älskar blomkål och brocoli så otroligt gott att äta. Helst blomkålen då den går att äta som den är bara man har skjölt av den. ❤️

Josephine

Det där är riktigt gott!

Lina - en förvirrad filmnörd

Det där verkar vara nått för mig. Enkelt, snabbt och gott. Tack för tipset =)

Cornelia

Oj vad gott det ser ut! Älskar blomkål och broccoli

Jasmine

Det ser himla gott ut! Tack för tipset!
Kram

Matilda

åå detta vill jag prova!!

Svar: Det tycker jag du ska göra!
Sandra Lindberg J

Anette

Så vackert det blev. Har aldrig tänkt på att skära på det sättet.
Det ser ut som gamla ekar, coolt.

Svar: Vad roligt! Ja kör, dem blir super!
Sandra Lindberg J

Anni

Detta älskar jag!!! Passar till allt, även att äta bara som de är.
Hur blir de att värma? Just att använda färsk och inte fryst gör de ju så krispiga. Vill inte ha sladdriga, om du förstår vad jag menar :)

Svar: Det blir super. Inte sladdriga alls. Som när man skickar in potatis eller andra rotfrukter i ugn! :)
Sandra Lindberg J

Emma

Det är även supergott att lägga dom i en grillmarinad innan; då smakar det som ett vegetariskt alternativ till biffar!

Carola

Ser så gott ut, och perfekt när en försöker att tappa några kilon, att ändå kunna lyxa till det lite en lördag och ta detta istället för chips :).

Nora Bååth

Måste verkligen prova dessa!

Alice

Så gott ju! Blir dom krispiga?

Biggeros

Jag har även provat att lägga på ost på toppen. Supergott!

Hanna Karlsson

Åh så gott det ser ut! Det där måste jag testa. :-)

Elaz

Det såg riktigt gott ut :)

Anita

Men så gott :D

Ingela

Åh så gott det ser ut letar just efter lite nyttigaa tips och dippar blomkål :-)
TACK för idéen

Linda Lövberg Hjären

Ser riktigt gott ut :)

Charlotte

Men så fint, det ser ju jättegott ut . Måste testas Tack!

Veckomagasinet anne von porat

älskar grönsaker som är frititerade till detta ska du ha vitlöksjogurt

just nu bloggar jag på http://www.delacay.com

Veckomagasinet anne von porat

fint blev det i varje fall med träden

Maolion

Jag äter egentligen varken broccoli eller blomkål men det där kan vara värt att testa! Ser himlens gott ut^^

Nathalie Isaksson

Det ser faktiskt gott ut, sen är det fint också =)

Mrs Kjellström

åhhh va gott ska jag lätt pröva

Eda

Men shitt så enkelt, detta tänker jag absolut prova! Kan tänka mig att det blir supergott!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress