Powered by Jasper Roberts - Blog

Ugnsbakade träd

Detta mina damer och herrar är något riktigt gott och enkelt att göra.

Fokus är broccoli och blomkål vilka båda är ett helt suveränt livsmedel. Broccoli är nämligen en av våra mest näringsrika grönsaker som är otroligt rikt på antioxidanter. Blomkål är en sån där grönsak jag personligen tycker om extra mycket för att den går att variera i mängder. Ätas rå, kokt, ugnsbakad, gratinerad eller varför inte riven? Dessutom finns dom i flera fina färger!

Hur du gör? Skölj ett blomkåls- och broccolihuvud. Skär i skivor som du lägger på ett bakplåtspapper. Ringla över lite olja som du penslar ut. Salta och peppra. Skicka in i ugnen på 180grader i ca 20minuter. 
 
 
Tycker det ser väldigt fint ut!


Tada!! Det som blir över förvarar jag alltid i en glasmatlåda med lock. Funkar super!