Hello!

Här kommer förra veckans recept på mina hemmagjorda ”raw food”-bollar. För er som tror sig veta att cashewnötter är raw food har ni fel - fröt (som det egentligen är) eller nöt som vi/dom flesta av oss säger består till viss del av en etsande olja som måste avlägsnas innan vi kan äta den. Detta görs genom att rosta nötterna. Och alla ni som vet innebörden av ”klassisk” Raw food handlar det ju om att utesluta själva upphettningsprocessen över 60grader. 

Hur som helst, HÄR har ni mitt supergoda recept. Jävligt bra om jag får säga det själv!! 👩🏼‍🍳
1dl cashew, 0.5dl solrosfrön, 1msk hasselnötter, 6 blötlagda dadlar, 1msk kakao, 0.5dl havregryn, 1tsk kokossocker & 1msk kaffe. Mixa allt samman & rulla till små bollar. Jag ”doppade” dom i oraffinerat kokos-& chokladsocker.
 
 
Ett tips är att rulla bollarna direkt när smeten är "rumstempurerad".
 
 
.. rulla bollarna (om så önskas) i valfri blandning. Jag förvarar mina i en glaslåda i kylskåpet. 

28 januari 2018

Veckans

Allmänt

VECKANS SÄMSTA: .. allt strul/ pappersarbete som ska göras och som har med graviditeten att göra. Tar så mycket energi. Sveriges regler är ett skämt.

VECKANS BÄSTA: .. Gravidyogan som jag börjat på. Var på första passet av 5 i onsdags och sista delen av yogan lyckades jag somna till på. Då är det en bra instruktör! 

VECKANS FRUKOST: .. Denna vecka har jag testat på en ny form av smoothie. Nämligen en variant med kokosgrädde i. Mixade som vanligt fryst banan, bär, filmjölk och lite honung tillsammans med en liten burk kokosgrädde. Resultatet ser ni här nedan. Tycker den blev helt klart godkänd!

 
 
VECKANS FAVORITPLAGG: Mina nya träningskläder för gravida från Training for pregnant! Jag måste visa er en bild på byxorna någondag framöver. Dom är helt magiska!

VECKANS LYX: Jag slipper illamående!

VECKANS LÄNGTAN: .. att få "avsluta" vecka 30 och känna känslan av att kunna räkna dom sista ynka veckorna på fingrarna! Så nära!

HELGENS BÄSTA: .. att jag inte haft en ynka sak inplanerad. Varit väldigt skönt!

JUST NU: .. fortsätta redigera lite inlägg och bilder.

IKVÄLL: .. det är kväll!

26 januari 2018

Bowl med twist

Recept

Tänk om det är detta som är hemligheten för att lyckas med regelbundna uppdateringar? - noll press och istället låta fokus ligga på intresse och glädje? Är ju redan mer motiverad!

Jag måste tipsa er om ett nytt recept på smoothie jag testade imorse. Basen är densamma som mina "vanliga". Allts fryst banan, filmölk, frysta bär och lite honung. Till detta slängde jag i en liten burk kokosgrädde. Tycker resultatet blev helt okej! Nästa gång ska jag testa att bara mixa kokosgrädde samt bär + lite agave. Frysa en stund och se hur det skulle kunna fungera som ett "snällare" alternativ till glass. Vad tror ni?

 
Som sagt var. Somrigt och bra. Men sanningen är den att svenska jordgubbar självklart är ett vinnande koncept. Dessa "duger i krig". Toppade med en blåbärsblandning som består av blåbär, chiafrön, lite honung och vatten. Lät de svälla över natten. Det vita är rysk yoghurt!