14 januari 2018

Veckans

Allmänt

VECKANS SÄMSTA: Måste nog alla papper och samtal jag fått lägga tid på för att få kontakt med försäkringskassan. Älskar att killen jag pratade med senast svarade "du, jag har inget bra svar på hur du ska göra med det där.." Okej?

VECKANS BÄSTA: .. känner hur bra jag mår bara av att få rulla lite på min foam roller/ tennisbollar, ta en promenad eller gå ner till gymmet 30min. Ser otroligt mycket fram emot att börja på yogan!

 
VECKANS FAVORITPLAGG: En grå klänning jag fick i julklapp och mina underbara byxor från Indiska.
 
VECKANS FRUKOST: Måste vara mina avokadomackor jag bjöd på när jag fyllde år. Lyckades riktigt bra med dom! .. Suget efter färsk frukt och sommar är annars väldigt stort. Fruktsallades och bowls som verkligen smakar är något jag efterfrågar!
 
 
Man kan nog säga att jag redan börjat tröttna på att äta dom - såpass många har det blivit. 
 
VECKANS ROLIGASTE: Hmm.. Roligaste. Tänker mig något som hänt under veckan som resulterade i ett extremt skrattutbrott men det får nog bli mina två senaste samarbeten jag är så stolt över. Och jag återkommer nästa vecka med mer info. Men jag säga såhär - ni kommer få följa med på både gravidyogan och profylaxkursen!

VECKANS LÄNGTAN: Tycker som sagt var att tiden går riktigt fort nu. Det är dryga 11 veckor kvar och snart är det dags att börja förebereda och packa BB-väskan. Kommer kännas så sjukt.. Minns ju så väl i trimester 1 när jag mådde som sämst. Tänkte att dessa 9 månader kommer aldrig vara förbi.

Juste! Har ett bra erbjudande till er. Om ni behöver fylla på era förråd med NUK-produkter (utsedda till årets babyprodukt 2017) kan ni klicka er in här. Och om ni anger "ambassadör" i kassan / innan ni betalar får ni 20% på hela varukorgen. Gäller fram till 31a januari!

VECKANS DRÖMMIDDAG: Marinerad kycklingfileé, rotfrukter och hemmagjord tsatziki. Känns som jag skrivit detta tidigare men jag har alltså inte tagit tag i saken och lagat denna middag.. 

JUST NU: Kom jag nyligen in från en promenad och ska färdigställa lite inlägg.

IKVÄLL: Njuta till max!

Tess

Kanske för privat (isåfall bara hoppa det). Men vad är det som stökar med FK? Är själv konstant orolig för att de ska ”dra mattan under fötterna” för mig. Har haft hyperemis gravidarum (extremt illamående) sedan dag ett och en stroke på det och närmar mig därav 180 dagar snart och funderar starkt på att gå på tidig föräldraledighet istället för att vara sjukskriven som jag borde för rädslan att bli nekad är för stor (trots läkarintyg etc).

Svar: För mig är inte problemet att jag inte jobbat. Haft stadig inkomst sedan jag fyllde 18. Snarare haft otur att komma fram (i telefon) till personer som själva erkänner att dom inte vet hur jag ska fylla i den långa blanketten hos försäkringskassan själva. Det är så oproffsigt enligt mig. Dom är hejare på att strula & säga olika saker :) hoppas de går bra för dig!
Sandra Lindberg J

Elin

Jag blev så arg när jag läste om hur FK tagit beslut gällande ditt ärende!! Jag själv hoppade av en utbildning i september, kort därefter fick jag gå på intervju för ett företag vars chef (behöver jag säga manlig 🤦‍♀️) sa i slutet av intervjun ”ja, och om du får börja arbeta här så...kan du väl sminka dig lite mer??” ”Du och jag kommer bråka mer, så du får vänja dig vid det” Behöver jag säga att jag sa ett stort fett NEJ TACK! till tjänsten?? Nämnas bör att jag provarbetade en dag, fick lön sen frågade FK anledningen till att jag sagt upp mig där. Jag har nämligen tidigare blivit utsatt för en traumatisk händelse som triggades igång när den här chefen uttalade sig så som han gjorde. Blev avstängd för det inte var giltlig anledning nog. Jag hade kunnat tackat nej till lönen, skitit i att fylla i blanketten som FK fick där det framgick att jag arbetat en dag. Men ärlig som jag var.. och inte ett öre fick/får jag. FK tycker jag skulle arbetet där, ett ställe som väckte gamla minnen,känslor,mående igen, som gjorde att jag blev sjukskriven förra gången. Blir så less.

Svar: Det låter helt otroligt! Idag har jag suttit med min revisor & förhoppningvis kan jag få ut någonting varje månad pga enskilda firman men de är fruktansvärt hur personer som ”jobbat & gör rätt för sig” i slutet ska vara dom som straffas? HEJA DIG!!
Sandra Lindberg J

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress