Hello!

Här kommer förra veckans recept på mina hemmagjorda ”raw food”-bollar. För er som tror sig veta att cashewnötter är raw food har ni fel - fröt (som det egentligen är) eller nöt som vi/dom flesta av oss säger består till viss del av en etsande olja som måste avlägsnas innan vi kan äta den. Detta görs genom att rosta nötterna. Och alla ni som vet innebörden av ”klassisk” Raw food handlar det ju om att utesluta själva upphettningsprocessen över 60grader. 

Hur som helst, HÄR har ni mitt supergoda recept. Jävligt bra om jag får säga det själv!! 👩🏼‍🍳
1dl cashew, 0.5dl solrosfrön, 1msk hasselnötter, 6 blötlagda dadlar, 1msk kakao, 0.5dl havregryn, 1tsk kokossocker & 1msk kaffe. Mixa allt samman & rulla till små bollar. Jag ”doppade” dom i oraffinerat kokos-& chokladsocker.
 
 
Ett tips är att rulla bollarna direkt när smeten är "rumstempurerad".
 
 
.. rulla bollarna (om så önskas) i valfri blandning. Jag förvarar mina i en glaslåda i kylskåpet. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress