Vi skippar allt inlindat snack och går direkt på frågorna!
 
Kan du berätta lite om hur din amningsrutin fungerar? Såg din story på instagram där du skrev något om att du inte ammat på 10h? Pumpar du då och ger på flaska?
 
Ytterligare en fråga jag skulle kunna skriva en hel novell om! När William kom ut så hade det redan "runnit till". För er som inte varit gravida eller som lyckats med amningen så påminner det (enligt mig!) om att sätta igång kökskranen. Det slutade aldrig rinna. Vilket var ren och skär lycka då många kvinnor som föder med kejsarsnitt har en ökad risk att inte greja amningen alt. drabbas av mjölkstockning pga att kroppen inte känner på sig att "något är på gång". När kroppen lyckas föda ut barnet vaginalt får kroppen helt enkelt chans att gör sig redo och brösten börjar förbereda sig på att "mata". 
Detta är info som jag fått från en barnmorska på BB.
 
.. jag upplevde en enorm smärta runt omkring snittet och eftersom William var ganska stor rekommenderade vår barnmorska oss att varva amning med att pumpa. Det kunde sedan O ge via nappflaska så hann jag äta och sova innan det var dags att slänga fram bröna igen! I efterhand har detta varit grymt, Oscar har varit delaktig med William från dag ett.

 
Idag är W snart 2.5 månad och vi varvar bröstmjölk med ersättning. Till er nya: att pumpa, ersättning och välling är inte samma sak! Jag pumpar inte (från bröstet) speciellt mycket utan antingen ger jag honom bröstet direkt eller ersättning på flaska. Funderar du på att börja med ersättning så prata med din BVC-sköterska. Har förstått att många sköterskor säger olika. Vi har haft tur och fått en som är väldigt positiv till både amning, pump och ersättning. Som sett mina behov utifrån förlossningen. Bröstmjölken är lika med guld och innehåller allt de viktiga som ex stärker barnens immunförsvar osv men om det är någon som inte lyckas med amningen och som därför mår dåligt. Gör inte det! Det snackas på tok för lite om amning. Inget barn dör av att äta 100% ersättning - Ord tagna direkt från vår BVC-sköterska när jag till en början var lite skeptisk till ersättning. 
 
 Lever du upp till hur en bra förälder bör vara?

Utan att låta allt för självgod och ändå lyckas hålla svaret väldigt kort så ja. Jag tycker att både Oscar och jag (än så länge) är väldigt bra föräldrar. Jag tror inte på att köpa-ett-barn-genom-presenter-taktiken. Speciellt inte i längden och vi är inte riktigt där än. Han är 2.5månad.. Vi har däremot öppnat upp ett sparkonto för att säkra en liten del av framtiden, bortsett från det överröser vi med kärlek, tid, närhet och uppmärksamhet. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress