Hej! Jag har följt dig ett tag och ser att du har familj i Skåne. Vart bor du?
 
Hallå! Det stämmer att jag är en hel del i Skåne och det beror på att Oscars familj bor där. Vi (jag, O och W) bor i Stockholm och just nu kan jag inte ens föreställa mig att lämna huvudstaden. Det är här jag är uppvuxen och har mina vänner/ familj. Jag ä l s k a r denna stad. O flyttade upp för 10år sedan då han började studera på Bosön Idrottsfolkhögskola. Hur mycket jag än älskar Skåne, framförallt under sommarhalvåret, så är jag inte villig att lämna huvudstaden. Detta har jag varit tydlig med från första början och jag är evigt tacksam över att Oscar inte känner något behov av att flytta. Det är något jag säger regelbundet. 
 
 
Jag är så glad över att kunna ge William detta fina! Som mamma säger med glimten i ögat "inte alla som får bo i huvudstaden och ha landställe i Skåne". Precis så!
 
Hej! Inom 2månader är mitt första barn här och jag ligger efter med inköpen. Vad var det viktigaste ni handlade och vad hade ni för budget?
 
Oj.. ehm. Hjärnsläpp här! Jag måste gå iväg och fråga Oscar för att få hjälp med att starta igång tankeverksamheten. 

"Gravidkudde för den använde du lika mycket innan som efter William kom. Och övriga amningstillbehör". Ibland är han en jävla klippa. Amningskudde fick jag låna av Klara, den har varit magisk. Annars tänkte jag välja sängen. Får ni dock en bebis som bara vill sova nära er är det slöseri med pengar. Men så är det med allt. Svårt att veta i förväg vad som kommer uppskattas. Skötbädden i badrummet är ett måste! Har ni inte redan en bänkskiva så är ju skötbord något att investera i. 
 
Vilka blöjor köper ni? 

Som jag nämnt tidigare så kör vi 100% rakt igenom på Eco by Naty som jag nu samarbetat med sedan innan William kom. Från BB-Karolinska fick vi med oss en goodiebag (beror på vart du föder) med massor utav olika produk från dom stora företagen. Vi betade igenom allt så som oljorna, blöjor, krämer mot rodnad och våtservetter. Jag och Oscar var överens om att Ecos blöjor är absolut bäst. Dom luftar samtidigt som dom verkligen suger upp allt. Dessutom sitter dom perfekt runt rumpan och "åker inte in" eller blir klumpiga pga för mycket material. Oljorna upplever jag inte så stor skillnad på. Våtservetterna däremot skiljer otroligt mycket.
 
 
Hur skulle du dela upp ansvarstagandet på hemmaplan? Jag har en liten tjej på 5 veckor som är otroligt mammig.
 
Under hela vistelsen på BB tog Oscar hand om både mig (100%) och William till 90%. Dom resterande 10% var när jag skulle amma, annars fick han göra allt. Skulle jag på toaletten (vilket slutade med kateter då det var en omöjlighet att få upp mig ur sängen) fick det komma in minst två barnmorskor. En barnmorska fick tillsammans med Oscar hjälpa mig upp och den andra fick hålla ett öga/ mysa med W (om han inte sov).

Gällande att vara "mammig" eller "pappig" tycker jag att han varit mammig men nu har det övergått till pappig. När han väl är övertrött funkar dock bara bröstet så då är jag en given favorit! Hehe..
 
 
I vanliga fall när Oscar jobbar blir det säkert 80/20. Jag är ju hemma om dagarna så jag kör racet från tidig morgon fram till att O kommer hem igen. Väl när han kommer hem är jag ganska så osynlig fram till att grabbarna haft deras häng. Det får jag ta! Nu under semestertider skulle jag däremot påstå att det är 50/50. Om inte kanske 40/60 till O då han vill maxa tiden. 

När det kommer till spontana grejer med tjejerna har jag bara varit iväg (utan W) två gånger. Ärligt talat minns jag knappt vad jag gjort. Haha.. I slutet på denna vecka ska jag, om influensan taggat, ut och äta middag med min barndomsvän, även W's gudmor. Ser jag så mycket fram emot!
 
Nu ska William få käk innan Oscars syster och hennes kille kommer (uppe från Skåne). Det vankas grillade burgare. Jag och W ska se till att bli friska! Ciao!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress