Hur ser du tillbaka på dom sista dagarna som gravid och hur upplever du kroppen idag? 

Oj vilken svår fråga. Detta skulle jag kunna prata/skriva om i evigheter men för att fatta mig kort: Kroppen är helt fantastisk. Ofattbart hur den klarar av att genomgå sådana påfrestningar som en graviditet innebär, vare sig du får må tipptopp eller ej. Tänk er själva (vilket inte går att sätta sig in i förrän den dag du faktiskt är där själv!) alla stadier som kroppen på helt egen hand går igenom. 

och för att inte sväva iväg allt för mycket. Veckan innan W kom stod vågen på +33kg. Det är jobbigt att släpa hem två ICA-kassar på 10kg totalt och där gick jag omkring med 33st mjölkpaket i ren "övervikt". Dom första dagarna droppade jag över 15kg och nu totalt 22kg. Så det är 11kg kvar. Kroppen känns ofärskämt bra! Jag har verkligen fokuserat på att lägga ner tid att köra styrka med fokus på överkroppen. Är övertygad om att träningen är en av anledningarna till att jag mår som jag gör. 

Som jag nämnt tidigare kommer jag inte bjuda på min förlossningsberättelse av flera anledningar men det hela slutade hur som helst med ett akut kejsarsnitt. Hade en önskan rakt igenom i förlossningsbrevet - undvik kejsarsnitt! Nu i efterhand är jag så tacksam att det blev snitt och får jag uppleva att vara graviditet igen så har läkarna informerat att jag har chans att välja att göra kejsarsnitt. (Det är inget man får välja själv som förstföderska utan antingen är det på läkarnas rekommendationer alt. ska du ha sådan otrolig förlossningsrädsla).
 
 
.. Dom första dagarna efter snittet var det värsta jag upplevt. Smärtorna som allt morfin, gaser och antibitoikan orsakade var tusen gånger värre än dom totalt 20h med värkarbete. Ändå är jag redan inställd på att göra snitt igen och sedan härda ut dom kommande dagarna.  
 
Idag är kroppen läkt. Emellanåt kan jag känna hur det sticker till/ hugger precis runt omkring där stygnen varit men på det stora hela känner jag mig som vanligt. Får inte träna 100% förrän efter totalt fyra-fem månader men jag kör lätt styrketräning när tillfälle ges.
 
Rent uteseendemässigt har det hänt en hel del. Magen är inte lika fast som innan och brösten påminner emellanåt som asplöv. Har man en dålig dag, eller som jag. Tyckte det var svårare i början att acceptera. Så tog det inte många minuter innan jag började gråta när jag såg W. Det får hänga. Kroppen kommer aldrig bli som den varit men det är väl samma sak som att åldras (sålänge du håller dig borta från botox och ingrepp). Den förändras, skillnaden denna gång är att jag fick det bästaste!
 
Detta svar blev betydligt längre än vad jag tänkte så dom resterande frågorna får dyka upp i ett inlägg längre fram!
Vi var hemma närmare midnatt inatt och att öppna dörren var lika skönt som att klämma ett donkenmål innan hemgång en fredagsnatt. Som förr. Back in the days! Borta bra - hemma bäst. Och i samma veva som mamma varit här för att vattna blommorna hade hon preppat kylen med yoghurt, bananer, bröd och avokado. Det är saker som dessa som är kärlek! Väl medveten om mina frukostrutiner & underlätta husfriden!
 
Jag hade hoppats på att vakna upp frisk som en nötkärna men det blev snarare motsatsen. Så typiskt med tanke på dagens temperatur! Efter ett samtal till vårdecentralen och ett snabbt konstaterande att 99% av dom anställda gått på semester var det ännu mer uppskattat att det fanns frukost. Klämde i mig några alvedon, skickade iväg killarna till BVC för att sedan dra på en tvättmaskin och försöka sova. Läkemedel i samband med ammning är inte det enklaste att finna ska jag säga er!

Och även fast jag mest i hela världen kände för att kasta in ett föräldrakort med orden låt-mig-sova-i-ett-dygn-så-hörs-vi  hade jag ett to-do uppdrag på min mycket viktiga agenda. Plantera om mina elefantöron innan dom vilken dag som helst skulle glida in på sista refrängen. Elefantörontrenden har ju helt klart eskalerat och blivit inredningstidningarnas favoritväxt. Ett måste tillsammans med dom senaste numrerna av Elle sådär perfekt uppstaplade. Självklart ger jag mig på att följa strömmen. Men med tidningar som Vårdguiden... Mitt senaste skott fick jag för dryga året sedan och är redan övet åtta bebisar. Om det är någon som är sugen på ett litet öra är det bara höra av sig!
 
 
Ni ser ju själva - krukan är inte riktigt anpassad för att klara av mängden växter!
 
 
Återigen har barnvagnen fyllt fler funktioner än att söva en bebis

.. Så var vi påväg hem från Skåne och William har precis somnat i min famn. Bortsett från en grymt elakartad förkylning som verkligen gör allt för att hålla sig kvar (svårt med läkemedel när man ammar..) känner jag mig utvildad! Senaste 2 veckorna har jag och Oscar fått sova i stort sätt som innan William valde att kika ut och det är bara att njuta till fullo. Man vet aldrig när rutinerna förändras! Har precis betat av första avsnittet av årets sommarprat i P1 och ska strax påbörja avsnitt två.
 
I skrivandets stund varvar känner jag mig löjligt tacksam. Sverige och Skåne visar sig helt klart från sin bästa sida nu när X 2000 sveper förbi. Jag är osäker på hur många nätter vi tillslut landade på men det som från början skulle bli en minisemester på omkring tre nätter slutade runt det dubbla. Vi har haft det så skönt, därav valet att boka om hemresebiljetterna. Vår första "riktiga" semester som en familj.   
 
 
Hur är det då att resa med barn? Jag ska erkänna! Innan vi bokade tågbiljetterna (förlorade striden om att flyga) trodde jag att det skulle vara en mardröm med skrikande bebis och spyor från oss båda då min åksjuka slagit i taket senaste året. Istället, som ni ser på bilden, gick resan från Stockholm till Skåne som en dans. Han pendlade mellan att hänga i babyskyddet, hos Oscar och emellanåt hos mig. Och i detta nu har vi dryga två timmar kvar och jag håller tummarna för att dem och kommande tripp längre fram kommer gå lika smärtfritt.

.. vill inte tänka på hur det kommer bli när vi passerat åldern när William lärt sig gå. Snacka om att resorna kommer kännas som en evighet.. Tror någon (läs: jag!) kommer maxa ryggsäcken med pyssel och underhållning.
 
 
.. Äntligen har vi kunnat börja använda bärselen utan en startsträcka med megalångt gallskrik och tårar innan det tillslut blir harmoniskt. Det har tagit sin lilla tid och jag har förstått att denna modell verkar passa bättre när bebisarna lagt på sig några kilon. Håller ni med mig när jag säger att man inte går och köper en för närmare 1800kr enbart för dom första åtta veckorna för att sedan köpa på sig en till i större storlek? Denna ska dock vara för 0-3år.. 
 
 
Här har ni en given bild från Midsommarafton i Skåne. Lika glad över att ha spenderat dom senaste F E M somrarna här, är jag om inte ännu gladare över att kunna ge William det bästa av både stadsliv och lugnet från (Oscars del av) Skåne. 
 
 
We are family! 
 
 
.. och det har blivit ännu mer fotografering för Eco by Naty. Vi har dessvärre inte kunnat finna produkterna på varken ICA eller Coop här nere i Skåne så det var tur vi hade några favoriter med oss. Vi konstaterade tidigare idag att Eco's blöjor (testat fyra olika märken) är utan tvekan dom som sitter bäst på W. Lätt top-3 bästa samarbetena jag signat.
 
Nu blir det till att lyssna igenom avsnitt tre!