Jag vill skänka ett helt fullsmockat inlägg enbart åt BHar och alla världens olika bröst! Det har tagit mig 8 månader att finna den perfekta BHn och nu tror jag banne mig att jag har lyckats! Jag har letat på alla kedjor och varuhus ni kan tänka er. Det var inte förrän för två veckor sedan i samband med mitt psykbryt nr 4 under graviditeten som jag insåg att jag varken ägde någon amningsBH eller större skjorta och knodden kan komma när som helst. Jag har fortfarande ingen skjorta/ skjorklänning med knappar så kom gärna med tips!

.. Jag hade alltså mina "vanliga" BHar fram till vecka 12-14 och då hade jag redan fyllt på mig rejält med vätska vilket resulterade i att BHarna satt som skit och skavde precis överallt! Redan då hade jag testat ett dusintal och satt lika kast. Hur svårt måste det vara?

Min tanke var att från första början köpa amningsBHar så jag hade redo men det fungerade inte.. I mitt fall som redan lever i en kropp med kurvor och bröst skulle detta bli det svettigaste träningspasset på evigheter. Att finna en med bra stöd, axelband som inte påminner om sytrådar och utan spets som skaver var ju helt j*kla omöjligt.
 
Tillslut hittade jag en "vanlig" BH med bygel som blev min favorit och det är bara den jag kunnat använda fram tills för några veckor sedan så ni kan ju förstå att vår tvättmaskin gått på högvarv. Men så kom då dagen för två veckor sedan där jag och (trott eller ej) Oscar googlade runt och jag fann en som såg riktigt bra och skön ut på bild. Resultat? MYCKET VÄL GODKÄNT! Fick tag på en utav dom sista hos Lekmer
 
Mina tips när du ska köpa en amingsBH:

1. Brösten växer under hela graviditeten och även när bebis är ute. Tro inte att det slutar här, den riktiga tillväxten enligt vänner och bekanta kommer när du väl är igång med amningen (om du väljer att amma). Gå direkt til en "riktig" BH/underklädesbutik får du grym hjälp med vilken storlek du ska satsa på!
 
 
2. Välj en skön BH, exempelvis seamless. Många rekommenderar BH'ar utan bygel under graviditet. Jag har satsat på mjuka material utan spets då de kan skava när magen och brösten "växer ihop" allt eftersom du blir större. Och för er som inte gillar byglar? Finns så många bygellösa BHar hos kedjorna. Skulle kunna säga att ni har lyxen att kunna välja och vraka bäst ni vill! Måste däremot slå ett slag för den magiska G E L B Y G E L N som har räddat mig! Precis som det låter är det inget "stål" eller plast och upplevs därför som väldigt, väldigt mjuk!
 
3. Ett bra tips jag fick var att: Köper du BH i början av din graviditet ska du kunna knäppa BH'n på det innersta spännet för att jobba dig utåt allt eftersom magen/ brösten växer. Köper du däremot din BH i slutet av din graviditet/ när knodden är ute ska du tänka tvärt om. Då ska du kunna spänna på den yttersta och sedan jobba dig tillbaka mot det mellersta/innersta allt eftersom kroppen återhämtar sig.
 
 
4. Alla mina amningsBHar har det magiska "spännet" ovanför själva kupan/ vaderingen så att det enkelt går att öppna upp smidigt och ge din bebis mat både hemma eller när du är ute på vift.
 
5. Man kan faktiskt variera sina modeller. Jag har några som är vadderade, någon som är utan vaddering men lite tjockare i materialet och sedan en som är väldigt "mjuk" och tunn.
 
Här har ni min absoluta favorit från Carriwelll. Typ omöjlig att få tag på men knep åt mig en hos Lekmer!
 
6. Sist men absolut inte minst! Jag älskar när det är tre spännen baktill än på dom klassiska med två. Jag kör alltid med tre spännen, även när jag inte är gravid. På exempelvis mig sitter dem mer stabilt och ger en snyggare passform.
 
Har ni tips på vart ni köper era BHar och även om ni hittat några "finare" med exempelvis mjukare spetsmaterial får ni gärna hojta!
Tess

Boob design har mina absoluta favoriter! Modellen fast food är magisk :) Dyra men så värda sitt pris med tanke på materialet och tillverkningsprocessen men mindre kemikalier osv. Har mina även när jag inte är gravid eller ammar :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress