Det är inte ofta jag lägger upp recept på bakverk. Största anledningen är nog att jag tycker det är roligare med matlagning. När det kommer till bakverk måste man vara så exakt på pricken för att det inte ska bli fel och jag är mer intresserad av all form av mat (frukost, förrätter och middagar främst) än sötsaker.. När jag gick igenom mina kommande inlägg samt mitt arkiv så hittade jag däremot ett bortglömt inlägg som jag tänkte passa på att bjuda er på. Nämligen philadelphiamuffins!
  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1 /2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 liten förpackning naturell philadelphia
  • Florsocker alt bär
  • Skal och saft av 1 citron.
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i bunken med smeten. 
  5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Blanda philadelphiaosten med lite florsocker och bär. Klicka i en tesked i varje muffins.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. 
 
Sådär! Tjingeling vi hörs senare!
Anonym

Så fina!!!!🌱🍮

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress