Hej igen!

Som jag utlovade kommer här hela receptet på den krämiga rotfruktssoppan!

Jag älskar rotfrukter. Det är en stor del av svensk husmanskost som går att variera i oöndligheter. Här hemma blir det oftast rotfrukter i ugn, mos, puré, stomp, kokta eller som i detta fall. En enkel soppa. Dessutom är det billigt, lättillgängligt och finns mycket svenskodlat. Dem innehåller mycket kostfibrer, vitaminer och har en hög mättnadskänsla som du står dig på. 
 
 
Ingredienser: 
6 små potatisar
2 broccolis 
3 morötter 
1 megastor gul lök
1 vitlöksklyfta 
1 liten blomkål 
Buljongtärning 
Vatten & grädde 
Salt & peppar! 
 
 
1. Börja med att fräsa på den gula löken. 
2. I med potatis & morötter i mindre tärningar. Rör runt & låt allt blandas. Salta & peppra! 
3. I med buketter av blomkål, broccoli samt skivad vitlök.
4. Slå på lite vatten & i med buljongen. Låt koka ett tag.
5. Tillsätt resterande vatten + grädde till önskad konsistens. 
6. Ta bort från plattan & mixa med ex en stavmixer, matberedare eller blender. 

OBS! Mina ugnsbakade ”träd” på broccoli & blomkål kastade jag in i ugnen på 180grader i 20min innan soppan blev färdigt.
 
 
Färdigt!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress